Vårsköna bokpaketet


Ni vet kanske redan att jag älskar något mer än böcker och film… paket! I går så låg det en liten avi och väntade i brevlådan, mitt paket i vårbytet, så jag hoppade upp på cykeln och trampade iväg till mitt utlämningsställe.

När jag kikade ner i det gröna kuvertet så tänkte jag “vad är det här för något?” och oj vilket paket! Som ni ser på bilderna så fick jag Wuthering heights (Svindlande Höjder) av Emily Brontë på engelska som jag längtat efter att få läsa – det är ju en klassiker man inte får missa! Bokvännens favorit var Flickorna från Riyadha av Rajaa Alsanea som jag också har velat läsa men inte hunnit lägga upp på önskelistan. Riktigt kul sammanträffande.

Sen var det både choklad; Tarragona från Den Officiella Bröllopsserien och skorpor med pistasch och mandel (skrev jag att jag verkligen gillar pistasch? tror inte det…) som smakade som en sån där god vetelängd – ihop med chokladen var det supersmaskigt. Fick gömma allt i skafferiet så att jag inte skulle äta upp allt på en gång. Tänker ju på vikten 😀 Fina scrapbookblommor som jag ska hitta något kreativt att använda dem till. En stor bok till; Blomsterinspiration av Helene S Lundberg som innehöll både bra tips och en massa fina bilder! Plus ett handskrivet kort och en liten nyttig kokbok; Smarta Billiga Matboken av Lotten Thörngren. Många bra tips även där – är ju inte den bästa kocken precis så det ska bli kul att testa nya snabblagade maträtter.

Ett riktigt bra och välfyllt paket som passade mig perfekt. Ska sätta igång med böckerna så fort jag läst klart de jag håller på med just nu. Tack så hemskt mycket!

PS. Vart får man tag i fler såna skorpor? DS.

Bibliotekslån vs recensionsex

I torsdags så var jag på biblioteket för att se om de hade fått in Det viskade barnet av Mårten Sandén och Frost av Maggie Stiefvater, men nej – någon jäkel hade glömt att lämna tillbaka den ena och den andra kommer inte in förrän i maj. Hade varit kul att läsa en lånad bok fö en gångs skull, speciellt så jag har börjat tappa hela “samla på böcker bara för att ha dem stå i bokhyllan” känslan. Nu vill jag bara köpa billiga pocketböcker eller böcker som ser jäkligt snygga ut (påkostade) och jag vet att jag kommer att vilja läsa om en dag. Har inte riktigt råd att skaffa allt jag vill läsa längre, så det är lite deppigt.

Frost har jag för övrigt försökt att få som recensionsex, men ingen respons från förlaget där inte. Nej, de föredrar tydligen att skicka ut dem till personer som inte bett om just den boken. Märks det att jag har hakat upp mig på det här och är lite förnärmad? Ja, så kan det bli ibland när man är lite bokbesatt…

Ifall du som läser det här inlägget har några bra tips på hur man ska gå till väga med just kontakten med förlagen osv (har hittat en del på nätet, men jag vill gärna veta mer) så kommentera gärna.

Jag gillar att utföra diverse uppdrag så jag tar gärna emot alla sorters böcker att recensera. Ungdomsböcker är väl det jag läst mest, men jag är en allätare och gillar att testa nya saker. Nu både bloggar jag om böckerna samt lägger in dem i min databas, så det gör det hela lite enklare. Man kan se att jag är aktiv och brinner för det jag gör.

Fairy Tales Retold

Escaping the poisoned apple, Snow frees herself from possession to find the truth of love in an unexpected place. A club girl from L.A., awakening from a long sleep to the memories of her past, finally finds release from its curse. And Beauty learns that Beasts can understand more than men.

Within these singular, timeless landscapes, the brutal and the magical collide, and the heroine triumphs because of the strength she finds in a pen, a paintbrush, a lover, a friend, a mother, and finally, in herself.

Läste ut The Rose and the Beast: Fairy Tales Retold av Francesca Lia Block på någon timme. Boken ser tjock ut, men sidorna var inte helt fulla av text. Inte helt miljövänligt, men det finns säkert någon bra anledning för att göra så. Kanske var det för att göra boken lättare att läsa. Den var skriven på ett lyriskt sätt och även om jag inte är så förtjust i sånt så tyckte jag om den här boken. Sagorna var nästan alla sorgliga. Snow (Snövit) som får växa upp hos 7 kortväxta män efter att hennes sinnesförvirrade mamma gett bort henne, Rev (Törnrosa) som är drogberoende och levande död inombords sedan att hon blev sexuellt utnyttjad som barn, Rödluvan som tar saken i egna händer när hennes version av vargen hotar hennes familj, Blåskägg, en modern seriemördare som lockar unga kvinnor till sin boning. Det enda negativa jag kan komma på är att jag hade gärna läst en mer utförlig och klassisk bok med dessa historier. Rekommenderar den till äldre sagoälskare som vill läsa något nytt om något gammalt.

Den femte systern av Mårten Sandén

För tvåhundra år sedan fanns en man vid namn Karmelius i Nyköping. Frestad av makten tillkallar han mörkrets furste och med hjälp av sina fem döttrar lyckas han öppna porten till helvetet. Tvåhundra år senare sitter den gravida Elisabeth från hembygdsmuséet med sin praktikant Jannike och en nedfryst vätte i en piketbuss. De är på väg till Martinsson som förestår Byrån för särskilda efterforskningar i Stockholm. Byrån förstår genast att vätten – som har anfallit Elisabeth med yxa – har agerat på uppdrag av någon av de fem döttrarna. De tror att de har koll på alla Karmelius ättlingar men har de verkligen det?

Jag älskar böcker med övernaturliga inslag och har en speciell plats i hjärtat för troll, djävlar och andra figurer från svenska folksagor, men just Den Femte Systern var svår att ta till sig. Det är inget fel på historien eller karaktärerna (bortsett från deras namn som jag störde mig enormt på) men jag gillade inte sättet boken var skriven på. Det hattas fram och tillbaka mellan nutid och 18000-tal, men man får inte mycket ut av dessa bitar. Den hade säkert varit mycket bättre om den varit riktad till vuxna först och främst för det fanns många saker som kunde ha utvecklats och beskrivits mer – samtidigt som andra – ointressanta saker fick för stor plats. Historien flyter inte på som den borde. Jannike är en bra huvudkaraktär och jag gillar Magnus men man får inte lära känna dom på djupet och därför känns de lite för overkliga.

Det är en okej bok, men den kunde varit bättre. Får inte glömma bort att säga att den trots alla brister var lätt att läsa – när jag kommit halvvägs in i boken så plöjde jag igenom den ganska fort. Uppföljaren kan jag tänka mig att läsa, men då lånar jag den på biblioteket.

Recensionsex från Rabén & Sjögren.

Förra veckans bokinköp


Jag är verkligen en shopaholic. Ser jag en billig eller frestande bok så måste den inhandlas. Blir nog till att ha en köpfri månad… eller vecka i sommar så att jag kan läsa klart det jag redan har.

Den övre högen kommer från adlibris där jag handlar mest eftersom jag har 5% rabatt på allt. Blir mest manga och utländska böcker där dock, för pocketböckerna har blivit svindyra. Jag köper inte pocketböcker som kostar mer än 39 kr (finns några undantag dock).

Jag sitter alltid och cyklar medan jag läser Detroit Metal City mangan, det är underbart! Ska läsa allt det här så fort jag kan.

Det fanns lite billiga böcker på cdon och då jag ändå skulle skicka efter en bok till Vårutbytet så passade jag på att lägga ner några. Jag kommer kanske bara att behålla Miss Potter The Novel (gillade filmen och i boken finns det fina färgfoton på Ewan McGregor hehe) och ge bort de andra, har inte riktigt bestämt mig än.

Min text är med på omslaget!


Är jag larvig som tycker att det här är riktigt häftigt?!

Fick en chock när jag skulle kolla in min nyinköpta bok och började läsa på baksidan. Det var ju en bit av recensionen jag skrev om Nattens begär! Synd att det finns så många boksidor som heter just Bokhyllan, så det är ju bara de som läser min blogg som vet var texten kommer ifrån – kanske borde byta namn till något lite mer unikt. Eller så får alla som citerar mig (tror i och för sig att det här var en engångshändelse) använda mitt alias Deliquate, det finns bara en 😉

Texten som ska beskriva bokens innehåll på baksidan är tråkigt nog fel – det är samma som på den första boken. Så min text hade nog passat bättre på den, men ändå! Yay!

Det här ger mersmak, kanske ska ta och skriva klart den där boken som jag började på för några år sedan. Som jag baserat på en dröm jag hade – lite romantisk och komisk med övernaturliga inslag. Inget riktigt snusk dock så det skulle säkert bli en ungdomsbok. Men jag är riktigt dålig på att avsluta saker…

Konstigt att förlaget inte kontaktade mig och skickade ett recensionsex av boken, men man kan ju inte få allt 😛 ….