Astrid Lindgren

bokpost-01

Astrid Lindgren av Agnes-Margrethe Bjorvand & Lisa Aisato

Hon är mamma till Pippi, Ronja, Madicken, Emil, Bröderna Lejonhjärta och många, många andra… Men vem var egentligen Astrid Lindgren?

Astrid Lindgren är Agnes-Margrethe Bjorvands och Lisa Aisatos bok om människan bakom alla de magiska historierna, berättad så att även barn från 6 år kan förstå.

Om Astrid Lindgrens liv, barndomen och uppväxten, samt förstås om hur böckerna kom till – Pippi Långstrump på fyrtiotalet, som hon hittade på för att pigga upp sin sjuka dotter Karin; Mio min Mio och Karlsson på taket på femtiotalet; Madicken och Emil i Lönneberga på sextiotalet; Bröderna Lejonhjärta på sjuttiotalet, Skorpan och Jonatan i Nangijala och Ronja Rövardotter på åttiotalet, för att bara nämna några av de mest klassiska titlarna av en av världens största barnboksförfattare genom tiderna.

Det här är en av de finaste böckerna jag har fått! Den är värd att köpa enbart för de vackra illustrationerna och de ger verkligen liv till berättandet precis som i Astrids egna böcker. Texten är extremt lättläst och beskrivande så att även de minsta ska kunna förstå. Jag hade gärna köpt en variant för vuxna också med samma vackra illustrationer men med en svårare text. Astrid levde verkligen ett intressant liv värt en egen bok och här är den!

Jag tillhör de som givetvis önskar att Astrid hade skrivit ännu fler berättelser, att hon skulle få leva för alltid, men jag tror nog att hon sitter och skriver vidare i nästa liv. Vi får väl se när vi väl kommer dit om det finns mer att läsa helt enkelt 😉

Tack Modernista för det fina recensionsexemplaret!

betygbetygbetygbetygbetyg

Titel: Astrid Lindgren | Författare: Agnes-Margrethe Bjorvand & Lisa Aisato | Genre: Biografi, Barn | Förlag: Modernista | Format: Inbunden, Recex | Sidantal: 95 | Utgivningsår: 2016