Inläggen innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.

161127-06

Ensamvarg av Sara Dalengren

Första delen i Paranormal Romance-serien Flocken.

Miriam är thrillerförfattaren med smak för det makabra, vilket har haft en förödande effekt på hennes kärleksliv. När hon tar sig an en skadad, men attraktiv, främling förvandlas hennes lugna lantliga tillvaro drastiskt.

Jonathan är en skepnadsskiftare på flykt undan flocken som dömt honom till döden. Vad han har gjort för att förtjäna sin dödsdom vet han inte. Hos Miriam finner han en fristad, men vågar han tro på en framtid eller kommer det förflutna att hinna ikapp honom?

Sara är en av bloggarna bakom Beas bokhylla, som jag följer på instagram bland annat och det var där jag fick upp ögonen för Ensamvarg. Det fina omslaget och baksidetexten bara skrek: “Läs mig!” Så jag högg in på boken direkt när den landade i bokhyllan. Ett perfekt sällskap på tåget bör nämnas.

Det tog inte många minuter innan jag förälskade mig i Miriam. Hon påminner så mycket om mig själv i hur hon ser på saker och ting samt intresset för blod och skräck. Känner mig lite som Anne på Grönkulla nu, men Miriam är en riktig själsfrände, även om hon är en fiktiv karaktär.

Som ni kanske har snappat upp så tycker jag inte så värst mycket om contemporary romance, alltså när det utspelar sig i nutid, men slänger man in lite övernaturligt i vardagen så blir det genast mycket mer intressant. Så paranormal romance ligger högt på min lista över det jag tycker bäst om att läsa.

Förutom ett lättläst språk så är den skriven på ett sätt som gör att man inte kan lägga ner den, precis så som riktigt bra romance ska vara. Nu är den även väldigt spännande och både Miriam och Jonathan får ett par mysterier att lösa under tiden deras relation fördjupas. Jag hade väldigt gärna läst mer om Miriams böcker och jag hade inte haft något emot lite extra blod och våld (fast det hade kanske förstört lite av romantiken… Inte för en sån som mig i alla fall 😉 ) När det kommer till romance så finns det en klassisk mall som de flesta följer och Ensamvarg följer den väl utan att förlora sin identitet.

Nästkommande böcker kanske inte kommer att kretsa kring Miriam utan en annan stark kvinnlig huvudperson som vi stöter på tidigt i Ensamvarg, men jag ser fram emot att lära känna henne bättre och framförallt se hur det går efter den cliffhanger som boken slutar med.

Tack Upper Room Förlag och Sara för det fina recensionsexemplaret.

betygbetygbetygbetygbetyg

Titel: Ensamvarg | Författare: Sara Dalengren | Serie: Flocken #1 | Genre: Paranormal Romance | Förlag: Upper Room Förlag | Format: Häftad | Sidantal: 270 | Utgivningsår: 2016 | Köp boken: Bokus