Inläggen innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.

In i skogen av Jean Hegland

In i skogen av Jean Hegland

Efter år av krig, miljöförstöring och resursslöseri står USA vid randen av en samhällskollaps.

Systrarna Nell och Eva lever med sina föräldrar i utkanten av det lilla samhället Redwood i norra Kalifornien. Nell förbereder sig för antagningsproven till prestigefyllda Harvard University medan Eva pressar sig själv för att bli den perfekta prima ballerinan. Sakta men säkert förändras livet runt dem när eltillförseln blir alltmer opålitlig, matleveranserna avstannar och skolorna stänger.

I väntan på att elen ska komma tillbaka och samhället börja fungera normalt igen jobbar systrarna hårt för att upprätthålla de färdigheter som behövs för att de ska kunna följa sina drömmar. Men hur länge kan man kämpa för att följa sina drömmar när världen förändras och vad händer med människan när drömmarna tar slut?

Det här är en väldigt långsam och melankolisk berättelse om två systrar och deras liv både innan, under och efter att samhället har kollapsat.
Jag håller med om att det känns som ett realistiskt scenario, men jag hade ganska svårt för att förstå mig på Nell och Eva, de kändes som väldigt udda människor. De val de väljer att göra tycker jag inte alls känns särskilt smarta eller praktiska. Boken börjar bra och jag gillar berättandet och hur de hanterar jobbiga situationer och vad som händer med människorna i deras närhet. Men efter ett tag så börjar det gå på tomgång och Nell, men framförallt Eva blir minst sagt störd och relationen mellan syskonen blir allt annat än idealisk.

Språket i boken är vackert och jag gillar hur boken är skriven, men själva historien känns tunn och vi som läsare får nästan veta mindre än personerna i boken. Att Nell, som är så besatt av information och att lära sig nya saker, inte vill ta reda på mer om vad som har hänt tycker jag bara är konstigt. Något jag stör mig på genom boken och jag kan inte säga att jag tyckte om boken nu i efterhand. Det är en berättelse som inte berör mig så som den borde. Och då är jag en person som utan tvekan hade stuckit till skogs om samhället hade kollapsat.

Tack för recensionsexemplaret Magic Wonders.

betygbetygbetygbetygbetyg

Titel: In i skogen | Originaltitel: Inte The Forest | Författare: Jean Hegland | Genre: Ungdom | Förlag: Magic Wonders | Format: Inbunden, recex | Sidantal: 271 | Utgivningsår: 2015 | Köp boken: Bokus