Inläggen innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.
Grindvakterskan
Originaltitel: Grindvakterskan
Författare:
Utgiven: 2018
Sidor: 272
Format: Häftad
ISBN: 9789150930566
Goodreadsbetyg: 3.33
Öppna grinden till en värld där vad som helst kan hända ... Trött på sin grå vardag har Sofia sagt upp sig för att göra något hon alltid längtat efter; rusta upp Svartsjö slottspark. Problemet är bara att ingen talat om för henne hur förfallen parken är – och vad som gömmer sig i myllan. Tack och lov får hon händige Paul till hjälp, som inte bara kan trädgården utan och innan utan också ställer upp i alla lägen. Men ju mer de gräver upp parken, desto mer mystiskt beter sig herrgårdens unge ägare, Eric Sandel. Sofia vet inte hur hon ska förhålla sig till Eric, då han rör upp oanade känslor inom henne. Vad vill han egentligen? Och vad döljer Svartsjö för hemligheter?

Det här är en sådär perfekt mysbok att bädda ner sig i sängen med tillsammans med ett glas rött eller en kopp te. Jag gillar hur Elvira skriver och hur hon refererar till andra klassiker i förbifarten. Det gör att jag lättare tar till mig handlingen och karaktärerna, då jag ganska fort förstod att Eric var en Mr Rochester-typ även fast Sofia kommer för att ta hand om en park istället för ett barn som Jane Eyre. Just själva parkskötseln tyckte jag extra mycket om och jag hade gärna läst mer om det.

Jag får därför även vibbar av Den hemliga trädgården som är en av mina stora favoriter genom tiderna – inklusive den underbara filmen från ’93! Men den står på egna ben och jag gillar att det finns två potentiella kärleksintressen istället för en, vilket gör det hela lite extra spännande.

Slutet tyckte jag dessvärre var lite krystat och framskyndat. Hela biten med Sofias bakgrundshistoria och det hon förlorat och det som skedde på slutet (vill undvika större spoilers här) kändes överflödigt och tillförde inget till den annars utmärkta handlingen. Det här är en av de bättre, svenska romance-böckerna jag läst på senare år och jag rekommenderar den till er som behöver lite extra romantik i tillvaron.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.