Handbok för superhjältar: 1 – 4

Handbok för superhjältar
Originaltitel: Handbok för superhjältar
Illustratör: Agnes Våhlund
Utgiven: 2017
Sidor: 87
Format: Inbunden
ISBN: 9789129701388
Lisa måste bo hos sin mormor i några månader eftersom hennes mamma jobbar i en annan stad. Problemet är bara att Lisa vantrivs något fruktansvärt i sin nya skola. Killgänget retar henne konstant för hennes utstående öron, och varje kväll somnar Lisa med händerna tryckta mot öronen, för att de förhoppningsvis ska sluta stå ut så mycket. En dag när Lisa, i vanlig ordning, blir jagad av killgänget rymmer hon in på biblioteket. Där, längst ner på en hylla, står en bok som liksom lyser. Lisa dras till hyllan och får fram boken som har det besynnerliga namnet "Handbok för superhjältar". Märkligt nog är inte boken registrerad i bibliotekets system, och bibliotekarien viskar till Lisa att det nog är så att handboken helt enkelt ska följa med Lisa hem och stanna där. Och i det ögonblicket börjar Lisas resa mot att bli superhjälten Röda masken!

Det här är en genomgående högkvalitativ bokserie på fyra böcker som man måste sträckläsa! Perfekt för de yngre som annars inte vill läsa då det är mer serietidning än bok. Jag gillar verkligen illustrationerna och att det handlar mycket om att acceptera sig själv för den man är, mobbing, utanförskap och att man faktiskt kan lösa problemen bara man jobbar tillsammans!

Det här är dock böcker som riktar sig främst till barn, vilket märks på hur den är skriven, så jag hade gärna sett en ungdomsvariant med mer vuxen text på den här berättelsen också!