Inläggen innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.

Helgfrågan

“Jag spinner lite vidare på förra veckans fråga och undrar lite om män och kvinnors läsande, ser det olika ut. Läser män på ett annat sätt, andra böcker, mer aktuellt eller?” – Mia

Ser män och kvinnors läsning olika ut?

Det kan jag inte riktigt svara på utan att grovt generalisera och då enbart baserat på mina egna erfarenheter kring ämnet.

Men om jag ska göra det (det här stämmer givetvis inte in på alla) så verkar många män behöva mer visuell stimulans än de flesta kvinnor och har de inte sedan en ung ålder redan fastnat för läsning så ser de hellre en film än läser en kapitelbok utan bilder. Det gäller även vissa kvinnor givetvis. Det krävs uppenbarligen en viss mängd engagemang och tålamod för att kunna läsa och uppskatta böcker, vilket inte alla har begåvats med.

Ni män och kvinnor som läser detta bör tillhöra gruppen som fastnat för läsningen och har förmodligen tillräckligt mycket fantasi för att uppskatta det magiska i böcker.

Bonusfråga: Hur motionerar du?

Promenader är min grej, för då kan jag lyssna på ljudböcker under tiden. Joggar gärna också, men mina knän tål inte för mycket av den varan. I år blir det Vår Ruset och Blodomloppet, så lite ska jag springa ändå!

Helgfrågan kommer från Mias bokhörna.