Julräddarna

Julräddarna
Originaltitel: Julräddarna
Författare:
Förlag:
Utgiven: 2020
Sidor: 92
Format: Inbunden, Lånebok
ISBN: 9789178617
Goodreadsbetyg: 3.38
Julräddarna är en berättelse om Saga som bor på ett barnhem tillsammans med sin syster Nora och vännerna Milo och Wilma. Livet på barnhemmet är inte så lätt, och hela hösten har Saga och de andra barnen längtat efter att fira jul. Men så blir föreståndaren sjukskriven för utbrändhet och istället kommer den stränga vikarien Berta - som bestämmer att det inte ska bli något julfirande på i år! Vad ska Saga och hennes vänner ta sig till nu? Går det att rädda julen?

Vilken mysig och finstämd julbok! Den är förvisso för yngre barn, men jag tyckte verkligen om den. För dagens Netflix-se-alla-avsnitt-på-en-gång-barn så är det kanske lite för svårt att vänta på att få höra fortsättningen till nästa dag, men har man lärt sig att vänta så är det en fin liten adventskalender. Den har ett fint budskap utan att det känns påtvingat eller överdrivet. Rekommenderas varmt!

Adventskalender – Lucka 1

I första luckan i årets julkalender så kan du vinna ett spänningspaket med lite smått och gott. Paketet innehåller den inbundna boken Arvtagaren av Camilla Sten, ljudboken Mord och Martinis: Kändiskockens död av Ingrid Remvall på MP3-CD, ett naturskönt ”to do”-block, en påse med goda mandlar från Anthon Berg, en liten ansiktsmask och en söt katt att sätta på hörlurssladden (eller laddningssladden) när du lyssnar på ljudboken!

Arvtagaren av Camilla Sten

En skrämmande spänningsroman om mörka familjehemligheter som uppdagas på en isolerad herrgård.

Eleanors mormor Vivianne mördas. Hon ser mördaren springa från brottsplatsen, men är kliniskt ansiktsblind och när polisen ber henne beskriva mördaren kan hon inte.

Vid bouppteckningen får Eleanor veta att hennes mormor lämnat efter sig en stor herrgård – en herrgård hon aldrig tidigare hört talas om. Tillsammans med sin sambo, sin moster och en advokat åker hon dit en helg för att bekanta sig med sitt arv. Men huset hennes mormor aldrig berättat om döljer flera hemligheter.

Ju mer Eleanor gräver i det förflutna, desto fler frågor väcks. Vem var Vivianne egentligen? Vem kan ha velat döda henne? Och varför ville hon hålla den märkliga herrgården hemlig? Eleanor söker desperat efter sanningen, men det är någon som verkar vilja hindra henne från att finna den.

Mord och martinis: Kändiskockens död av Ingrid Remvall

En liten spirande känsla började i magen och bubblade ut i mina ådror. En mordlösarblogg! Helt galet, men genialt.

Bella jobbar på en eventbyrå, ett drömjobb för många men själv vill hon hellre förändra världen med sin livstilsblogg. Det finns bara ett problem Ingen läser den. Hennes pojkvän tycker till och med att hon ska lägga ner bloggen och fokusera på viktigare saker, som att skaffa barn. Bara en av alla saker de är oense om.

Men när Bella hittar en kändiskock död naken, insmetad i grädde och med ett pentagram inristat i magen på en restaurangtoalett förändras allt. Efter en utekväll lägger hon upp en bild på liket på sin blogg. När hon inser vilken besöksstorm den genererar får hon en idé: hon ska sätta fast mördaren med hjälp av sina följare! Ju närmre hon kommer sanningen desto djupare dras hon in i ockulta affärer med fara för sitt eget liv.

HÄR TÄVLAR DU:

Gå in på @Bokbesatt och tävla i dagens lucka där.

Den här luckan är öppen fram till och med 23:59 ikväll. Tävlingsregler hittar ni här.