Inläggen innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.

Adventskalender 2021 – Lucka 3

Adventskalendern 2021 - Lucka 3 Dagens lucka innehåller ett helt unikt och handsytt bokmärke som kanske gör läsningen lite roligare. Bokmärkena är gjorda av färgglad hobbyfilt och i form av antingen en tekopp med en vit tepåse i ena änden eller en kaffekopp med en vit sockerbit i ena änden. Vilken du vinner blir en överraskning.

HÄR TÄVLAR DU:

Gå in på @Bokbesatt och tävla i dagens lucka där.

Den här luckan är öppen fram till och med 23:59 ikväll. Tävlingsregler hittar ni här.

Adventskalender 2021 – Lucka 2

Adventskalendern 2021 - Lucka 2 Andra luckan innehåller två riktigt bra böcker från cozy crime-serien om Cilla Storm, Blå, blå höstvågor och Kalla, vita vinternätter av Christoffer Holst plus lite läsgodis.

Blå, blå höstvågor av Christoffer Holst

Hösten har kommit och Cilla Storm arbetar som kriminalreporter på en podcast. Hon bor tillfälligt hos sin bästis och dricker ofta vin med Rosie, grannen från Bullholmen. Men relationen med den charmiga polisen Adam känns oklar. Varför har han så svårt att bestämma sig?

På det nya jobbet får Cilla i uppdrag att nysta i vad som hände societetslejonet Laila Damm, som försvann spårlöst 1988. Spåren leder Cilla tillbaka ut i Stockholms skärgård. Samtidigt anländer skådespelerskan Ella Svensson till Nordirland för att ta hand om sina föräldrars dödsbo. Där hittar hon något som får henne att snabbt återvända till Sverige. På ett kallt och blåsigt Bullholmen korsas Cillas och Ellas vägar, och snart uppdagas öns mörka förflutna.

Kalla, vita vinternätter av Christoffer Holst

Det är december och snöslasket i Stockholm är avgasgrått. Cilla Storm trivs som kriminalreporter men lider av skrivkramp. När vännerna Zacke och Jonathan bjuder med henne till deras nyköpta sportstuga i idylliska Idre ser hon chansen att fly storstaden och komma i julstämning. Ännu trevligare blir det när väninnan Rosie följer med. Men redan första dagen hittas en ung man död i den populära fjällanläggningen. Snart börjar Cilla och Rosie nysta i fallet, och spåren leder dem till ett lyxhus där en välbärgad och mytomspunnen familj huserar …

HÄR TÄVLAR DU:

Gå in på @Bokbesatt och tävla i dagens lucka där.

Den här luckan är öppen fram till och med 23:59 ikväll. Tävlingsregler hittar ni här.

Adventskalender 2021 – Lucka 1

Adventskalendern 2021 - Lucka 1

Idag är det äntligen första december och vi får öppna dagens lucka som i samarbete med Bookmark innehåller boken Vårt år: Familjens bok för hela året och två fina pennor. Vårt år är den helt nya boken i Mitt år-serien, som på ett lättillgängligt och varierat sätt låter läsarna själva skriva boken om året som varit, och ger familjen en stund att tillsammans reflektera över både egna och gemensamma minnen, upplevelser och lärdomar.

Vårt år: Familjens bok för hela året

Här är boken som hjälper er att sätta er själva i fokus, både som individer och som familj. Blicka tillbaka på era minnen från året som gått; prata, skratta och reflektera tillsammans.

I bokens första del blickar ni tillsammans tillbaka på minnen och händelser från årets gångna säsonger vår, sommar, höst och vinter. Därefter finns det utrymme att blicka framåt mot nästa år och skriva ner förhoppningar och planer. Med hjälp av frågor, listor och utrymme att rita och färglägga, får familjen tillsammans sammanfatta året på ett glädjefyllt sätt.

Skriv boken om er själva med hjälp av frågor och moment som passar både vuxna och barn. Med Vårt år ger ni er eller några ni känner den bästa present man kan få tid tillsammans för att minnas och reflektera.

HÄR TÄVLAR DU:

Gå in på @Bokbesatt och tävla i dagens lucka där.

Den här luckan är öppen fram till och med 23:59 ikväll. Tävlingsregler hittar ni här.

Årets adventskalender 2021

Imorgon så börjar årets julkalender med 24 tävlingar fram till julafton!

I år så behöver du åter igen ha ett instagramkonto för att kunna delta i kalendern. Jag samarbetar med några bookstagrammare, författare och bokförlag. Paketen som tävlas ut kan innehålla allt från böcker, godsaker och annat smått och gott likt föregående år, så jag hoppas att tävlingarna ska tilltala er alla oavsett ålder.

Snabba regler:
  • Mellan den 1-24 december öppnas en ny lucka varje dag klockan 00.01 på bloggen (med länk till tävlingsinlägget på instagram).
  • Luckorna är öppna fram till 23:59 samma dag. Vinnarna kommer att presenteras i varje inlägg när de har utsetts.
  • En person per konto får tävla i en och samma lucka och de som tävlar måste ha en svensk postadress.

Trevlig kväll och lycka till i årets kalender!

Arbetet med adventskalendern

Nu har jag läst så pass mycket att det blir jobbigt att lägga upp alla recensioner på en gång, så vi börjar lite försiktigt med senaste bokcirkelboken Kokain och så lägger jag upp några här och var.

Julen är trots allt på ingång och arbetet med min adventskalender är i full gång. Just nu kontaktar jag de förlag som varit med tidigare år för att fylla de sista luckorna – det finns bara ett par kvar sedan är den klar att photoshoppas och skrivas ihop. Allt ska vara klart innan den 1 december och jag har själv ett par luckor som jag måste slå in och köpa kuvert till. Även bookstagrammers och författare är välkomna att vara med så hör av er om ni är intresserade!

Årets bok 2021


Jag var i år inbjuden till prisutdelningen av Årets Bok 2021, som hölls i Bryggarsalen i Stockholm. En jury utser 12 av årets bästa böcker som sedan folket får rösta på.

Titti Schultz var helt underbar som vanligt och intervjuade mig och flera av mina bokvänner i livesändningen – det var jag inte beredd på, kommer knappt ihåg vad jag sa!

Vinnare av Årets Bok 2021 blev:
Stöld av Ann-Helén Laestadius

Andra priset gick till:
De kapabla av Klas Ekman

Tredje priset gick till:
Je m’appelle Agneta av Emma Hamberg

Så kul att det var tre böcker som jag inte hunnit läsa än! Stort grattis till Ann-Helén, ser verkligen fram emot att läsa Stöld som jag fick signerad på plats. Jag måste göra bättre ifrån mig nästa år och försöka hinna läsa alla nominerade! Väntar dock fortfarande på att Pascal Engmans böcker ska nomineras någon gång. Hans böcker är bland de bästa jag har läst och de är på samma nivå som årets tre vinnare.

Vad tyckte du om årets tre pristagare?