Inläggen innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.


Jag har ju inte berättat om den andra träffen med Prosa & Marmelad som jag var på den 26:e mars (som för övrigt var min lillebrors födelsedag.)

Den här gången träffades vi, ca 20 bokbloggare, hos Albert Bonniers Förlag där vi fick komma in och vandra runt i förlagets korridorer och blev bjudna på ett glas bubbel innan vi fortsatte in i det gamla styrelserummet där afternoon tea-buffén var riktigt fint uppdukad. Heléne Johansson från Brunkebergs bageri, som stod för alla godsaker, berättade lite om sin kommande bok innan vi började diskutera Stockholm Rosé – inte enbart titeln på boken vi läst utan även en ny genre enligt författaren Sophia Wolf Lösnitz. Betydligt bättre benämning än chic-lit, som jag inte är först med att erkänna att jag försöker undvika. För mig är chic-lit lättsam läsning med relativt lyckligt slut – jag är nästan aldrig nöjd med sluten i så kallade chic-lit böcker. Måste även säga att jag inte gillade slutet i Stockholm Rosé…

Det är roligt att höra allas åsikter om boken, men jag har svårt att få en syl i vädret – så fort jag ska säga något så inflikar någon annan precis det jag skulle säga! Skönt att få ut det jag ville säga utan att behöva säga det, men det känns lite larvigt att sitta tyst. Fast det var kanske bra att jag inte sa precis allt, var ju inte alltför positiv till just den här boken, trots att den var bra skriven.

Författaren Niklas Rådström kom och berättade om sin vänskap med författaren och konstnären Stig (Slas) Claesson och läste högt ur sin nya bok Stig som vi fick med oss hem i den fina goodiebagen. Den innehöll förutom boken Stig, anteckningsboken Det allra viktigaste, kommande boken Julia av Anne Fortier, kakor från Brunkebergs bageri, en handduk och smörkniv från Lagerhaus, samt Gamla Söder-te och Mentos.

Jag var inte superintresserad av det han beskrev men jag ska självklart ta och läsa boken i sommar.

Det roligaste under kvällen var dock att få möjligheten att träffa så många bra bokbloggare. Bokbiten, Bokhora, Dilemma, En och annan bok, Evaemma.se, Its a literary thing, Inreda med böcker, Kulturbloggen, Mina boktips, Ooof bok, Sladdertackan, Översättarbloggen bland andra.

Vad blir det härnäst?