Inläggen innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.
Kärlek, bakelser & en mops
Originaltitel: Kärlek, bakelser och en mops
Utgiven: 2018
Sidor: 350
Format: Inbunden
ISBN: 9789150939798
Goodreadsbetyg: 3.85
Det var inte så här Brydie Benson hade tänkt sig att hennes liv skulle se ut vid 34 år fyllda – nyskild, arbetslös och dessutom utan tak över huvudet. Motvilligt tackar hon ja till erbjudandet att bo gratis i ett stort hus, mot att hon tar hand om den dreglande och deprimerade mopsen Teddy som ingår i avtalet. För att kunna betala sina räkningar tar hon ett nattjobb på bageriet i mataffären – och det är där hon får den briljanta idén: Varför inte kombinera sin kärlek för bakning med sina nyfunna hundkunskaper? Det hembakade hundgodiset blir snabbt en succé, och mitt i allt dyker den irländska varghunden Sasha upp med sin husse, läkaren Nathan Reid med de ostyriga lockarna och leendet som får Brydies hjärta att slå snabbare än vanligt. Och så är det Teddys matte, den gamla damen som visar sig vara den coolaste på ålderdomshemmet … När hösten övergår till vinter går det upp för Brydie att livet är ungefär som att lära sig ett nytt kakrecept: man måste testa några gånger innan det blir perfekt.

Låt er inte luras av omslaget, det här är ingen ren julroman eller en hundbok utan snarare en vinter-feelgood då den utspelar sig under månaderna fram till jul. Förväntningarna var låga, då böcker som kretsar kring ett speciellt djur (exempelvis häst eller hund) tenderar till att glorifiera djuret i fråga och handla mer om relationen till djuret än till människorna i boken. Nu tycker jag att Kärlek, bakelser och en mops är precis som en perfekt feelgood ska vara. Det är lite problem, lite humor, lite kärlek, lite familjehemligheter och lite förutsägbart, men det är så pass underhållande och lättläst att jag bara ville läsa mer! I slutet så finns även recepten på några av hundbakverken vilket gör boken ännu charmigare. Rekommenderas varmt till alla djurälskare!

Tack HarperCollins Nordic för recensionsexemplaret!

Svara

E-postadressen publiceras inte. Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.