Inläggen innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.

Nigalas och dr Rakovs längtan efter ett liv utan förtryck kastar dem, mot deras vilja, rakt in i kampen om herraväldet över Samhället. Den isolerade staden styrs med järnhand av kyrkan och för invånarna är livet i det hierarkiska Samhället lika hårt och kallt som de karga, ändlösa vidderna av is som omger staden.

Allt börjar på Sjukavdelningen där Nigala vakar över ”De äldsta”, ett gåtfullt folk som har legat i koma under århundraden sen den stora katastrofen ödelade världen och skapade en ny istid. Nigala känner en märkligt djup samhörighet med dem, men det är först när hon lär känna dr Rakov som hon får veta varför. I takt med att hemligheterna avslöjas så krackelerar allt hon tidigare har tagit för sant, och sakta uppdagas en annan verklighet. Men är dr Rakov verkligen den han utger sig för att vara, eller är han lika falsk och manipulerande som prästerskapet?

I det konservativa Samhället finns inget utrymme för misstag och en felriktad lojalitet kan få ödesdigra följder. Kyrkans makt är stor och konvenanserna starka, oliktänkare går en grym död till mötes. Insatserna är höga, men varken Nigala eller dr Rakov har något val. Nu gäller det bara att spela spelet och överleva

Just nu kan man delta i en tävling där Theres Amrén lottar ut tre stycken signerade exemplar av sin nya bok “Snökristallens frusna skönhet”, en svensk Science fiction som publiceras nu den 6:e december. Det är en spänningsroman med en kärlekshistoria och en del samhällskritik där historien utspelar sig i en värld som befinner sig mitt i en istid. Låter riktigt spännande!

Tävling finns på bokens fb-sida https://www.facebook.com/event.php?eid=297639903591770 där instruktioner till tävlingen ligger.

Tävlingen avslutas den 6 december kl. 23:30.