Inläggen innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.

Jag fick en dagbok i brevlådan av Modernista förlag nu i veckan.

Nikkis dagbok #1: Berättelser från ett (inte så) fantastiskt liv är skriven och snyggt illustrerad av Rachel Renée Russell. Hon är en amerikansk advokat som föredrar att skriva barnböcker framför juridiska resuméer.

Nikkis dagbok har sålts i över 10 miljoner exemplar och blivit såld till 32 länder. Den har även vunnit Children’s Choice Book of the Year Award och legat 42 veckor på New York Times bestsellerlista. Imponerande minst sagt.

I boken får vi följa fjortonåriga Nikki Maxwell som i sin dagbok skildrar sitt liv med alla dess utmaningar.

Vi får veta hur det är när hon flyttar till en snobbig ny skola, för en storslagen kamp med sin mamma om att få en iPhone, om hennes entusiasm för teckning och konst, och om hennes hatkärlek till den nya skolans drottning, en tjej vid namn MacKenzie som blir Nikkis rival i skolans konsttävling.

Nikki skriver och ritar i sin dagbok om sina vänner, förälskelser, om sin familj och om att vara populär eller inte i skolan.

Jag ska ta och läsa den här lilla godbiten direkt efter Nyckeln, och recension kommer på bloggen efter första recensionsdagen den 22 november.