Inläggen innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.

scarlet-marissa-meyer

Scarlet av Marissa Meyer

I Scarlet återser vi Cinder, som nu försöker fly från det fängelse där vi sist lämnade henne – trots att det kommer att göra henne till den mest jagade personen i hela Samväldet.

På andra sidan jorden söker Scarlet Benoit – en tuff fransk tjej som inte drar sig för att bära pistol – efter sin försvunna mormor. Och det visar sig att det är mycket hon inte känt till om sin mormor eller den livsfara hon levt i under hela sitt liv. När Scarlet träffar Wolf, en streetsmart slagskämpe som tycks veta en del om hennes mormor, har hon svårt att lita på honom. Samtidigt känner hon sig oförklarligt dragen till honom – och han till henne.

Efter en seg start där man får lära känna Scarlet så kastas vi åter igen in i fortsättningen på Cinders resa, vart hon är på väg vet inte ens hon själv, men att Cinder och Scarlet förr eller senare kommer att mötas kan man redan ana.

Det här är en fantastisk bok. Inte mer eller mindre. Jag älskar att det känns som om man faktiskt får läsa något nytt, som inte känns uttjatat trots att Scarlets historia bygger på Rödluvan och vargen med inslag av klassisk varulvsromance. Det ska bli spännande att läsa Cress och Winter, för Marissa är fenomenalt duktig på att skriva karaktärer man verkligen tycker om direkt. Fastnade till och med för Thorne i den här boken.

Varning för spoilers- Än en gång så mister en av huvudpersonerna en närstående och än en gång så känns det rätt meningslöst då det knappast tillför något till själva storyn. Man behöver inte ha ihjäl huvudkaraktärernas familj för att det ska bli en bra bok Marissa, skicka det vidare till Suzanne Collins… -Varning för spoilers.

Jag läser de här böckerna både på svenska och engelska (har de engelska men lånar de svenska) och översättningen är riktigt bra så det kan jag rekommendera. Hoppas att fortsättningen är lika bra och att vi får lära mer om Kai och Wolf då också.

 

betygbetygbetygbetygbetyg
Titel: Scarlet | Författare: Marissa Meyer | Serie: The Lunar Chronicles #2 | Genre: Science Fiction, Unga Vuxna, YA | Förlag: Modernista | Format: Lånebok | Sidantal: 384 | Utgivningsår: 2015