Inläggen innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.

När hundarna kommer

När hundarna kommer av Jessica Schiefauer

Den här sommaren älskar Ester och Isak varandra vettlöst. Den här sommaren kommer deras kärlekshistoria att solkas, falla sönder och återuppstå. Den här sommaren misshandlas en ung pojke till döds vid en stilla insjö.

Ester och Isak. Isak och Ester. Två unga människor i ett litet samhälle i Sverige. Småstadstristessen den här våren löper sida vid sida med de nynazistiska strömningar som blir allt synligare: Ett hakkors i svart bläck på mattebokens pärm, en torshammare om halsen, skrålande fyllesång om fosterlandet på festerna. När Ester och Isak en vårkylig kväll möts på en av festerna vid sjön förändrar de varandra. Deras förälskelse väcker dem till liv. Ester sover allt oftare över i Isaks pojkrum, äter frukostmackorna vid hans köksbord. Isak har en lillebror som heter Anton.

Och det här är berättelsen om Esters och Isaks stora kärlek. Och det är berättelsen om när Anton tog en annan människas liv.

Det här var en välskriven och känslosam bok. Tyvärr så tyckte jag inte om den alls. Jag har så svårt för den här typen av människor, eller barn, som följer med strömmen utan att ifrågasätta vad det de gör kommer få för konsekvenser eller personer som uppenbarligen inte är mogna nog att inleda relationer gör precis det. Jag vill inte läsa om skiten. Vem mår bra av att läsa om misär, om förstörda liv och barn som dör?

Det här är motsatsen till feel good. Om ungdomar kan lära sig av detta och inte fucka upp sina egna liv med alkohol, sex och våld så vore det underbart, men så fungerar det inte i vår moderna värld. Att det sker liknande dåd varje år gör mig bara deprimerad och eftersom jag anser att böcker är verklighetsflykt och bör vara underhållande eller få en att tänka så är det här ingen bok för mig.

betygbetygbetygbetygbetyg

Titel: När hundarna kommer | Författare: Jessica Schiefauer | Genre: Unga vuxna | Förlag: Bonnier Carlsen | Format: Pocket | Sidantal: 300 | Utgivningsår: 2015 | Köp boken: Bokus