Bokmässan 2018 – del 1

Planen var att jag skulle få fint sällskap till Bokmässan i år. Men i sista minuten så var Kim tyvärr tvungen att ställa in då hennes kattbarn hade blivit akut sjuk. Tråkigt för mig, men ännu mer trist för henne som inte enbart får en kisse att oroa sig för utan även missar hela resan och mässan som vi sett fram emot. Men vi gör ett nytt försök nästa år!

På vägen ner så la jag upp lite Instagram Stories som jag precis har lärt mig. Om någon undrar hur jag gör mina bilder så är det appen Canva som har de här mallarna.

Tre timmar på tåget gick förvånansvärt fort och snart var jag framme i Götet. Eftersom jag inte hade någon väska med mig så passade jag på att ta en långpromenad till Rusta som låg på andra sidan den här enorma bron. Jag blåste nästan bort på vägen. Rusta hade en väska för 99 kr som jag hade tittat på sedan tidigare och nu fungerade bra för transport av böcker.

Efter min timmeslånga promenad så checkade jag in på hotellet, bytte om till festkläder och promenerade mot Gothia Towers.

Jag smet in i hissen upp till Heaven 23 och gick direkt till baren och kollade in utbudet där. Det tog ett bra tag innan jag fick en sittplats, men jag köpte en god drink och stod och såg på utsikten. Hissen upp var ganska så läskig.

Det här är drinken Ginger like me. Väldigt god, men jag tycker det är för mycket is i glasen och för lite vätska.

Det fanns en hel del att välja mellan.

En riktigt tjusig bar och bra bartenders. Önskar att jag hade haft råd att ge mer dricks, men jag gjorde mitt bästa.

Planen var att äta en räkmacka, men den var verkligen enorm och jag köpte en till drink istället. Spanish Coffee som de flamberade! Supergod och fin om man är en inbiten kaffeälskare som jag är.

Efter drinken så begav jag mig ner till lobbyn och sedan till restaurangen där Bokmässan skulle hålla en AW.

Det var verkligen trevlig stämning även fast jag inte kände igen någon och som vanligt så håller sig de flesta i små grupper och minglar inte runt med folk de inte känner eller inte blir presenterade för.

Men jag hade herr Räkmacka som sällskap. Köpte en som kom i en take away-låda och som inte hade kaviar på, då jag inte gillar fiskrom om det inte är från Beluga – har dyr smak.

Jag fick en specialgjord drink som smakade syrligt och lite som hallonsås. Mycket god och fin.

Jag var där någon timme, sen orkade jag inte sitta kvar så efter att jag haft ett kortare samtal med en ytterst förvirrad kvinna som hotellet var på väg att kasta ut, så gick jag till hotellet. Där hade de en överfull bokbytarhylla som jag plockade ut två böcker från. Man lånar och för sedan böckerna vidare. Så fint initiativ! Hotellet heter STF Göteborg City om ni har vägarna förbi.

Känner du till några fler bokbytarhyllor i Stockholm eller där du bor?

Återträffen

Återträffen
Originaltitel: Återträffen
Utgiven: 2018
Sidor: 212
Format: E-bok, Ljudbok
ISBN: 9789188704269
Fem kvinnor åker till fjällen för en återförening. Det är tjugo år sedan de pluggade ihop och Lisen - som äger ett överdådigt hus i Åre - bjuder in. Trots den inledande champagnen maler oron inför en helg med personer som de egentligen inte känner längre. Helgen börjar glatt med en god middag och prat om gamla minnen, men allt eftersom börjar sprickorna visa sig. Livsbesvikelser och avund kommer i dagen, och medan snöovädret tilltar på fjället övergår den sjudande spänningen i öppen konflikt. De kan inte förlåta vare sig varandra eller sig själva för gamla försyndelser. Och när nya hemligheter når upp till ytan brister fördämningarna. Fem åker dit men bara fyra återvänder hem.

Jag är glad att jag fick chansen att läsa Återträffen, författarnas första bok som de skriver tillsammans för vuxna, för jag älskar verkligen kortromaner. Det är så skönt att läsa en kortare berättelse då och då. Just den här tycker jag var lite väl kort, för den slutar precis när det började bli bra.

Det var ett par stycken kvinnor att hålla reda på och jag måste erkänna att jag råkade blanda ihop några av dom från början. De två jag hade mest koll på var Lisen och Sara, för de kändes mest intressanta som personer och jag hade gärna läst mer om dom två än de andra. Själva upplägget med en återträff i en enslig stuga någonstans är inget nytt på långa vägar, en klassiker i skräcksammanhang, men det här är snarare psykologiskt spänning blandat med relationsdrama när kvinnornas hemligheter och farhågor avslöjas där uppe i Åre. Det är bra skrivet och lättläst, men jag hade gärna sett ett längre och mer utdraget slut. För när boken väl var utläst så hade jag en himla massa obesvarade frågor kvar. Men jag fick verkligen mersmak och kommer nog att plöja igenom flera av böckerna från Bonnier Bookery och givetvis Viveca och Camilla.

Tack för det fina recensionsexemplaret!

Helgfrågan v. 40 – Bokmässehaul och vad jag ser fram emot i höst

Helgfrågan

Bokmässan är över och visst var det mer besökare än förra året men inte så extremt många. Det var 8000 mer än 2017 och jag lovar att de var på lördagen allihopa.” – Mia

Fick du med dig någon bra bok från bokmässan i år?

Jag fick med mig massor med bra böcker från Bokmässan. En hel kasse från Hoi, som är ett av mina favoritförlag tack vare alla fina människor jag har haft kontakt med genom åren.

Bonnier bjöd på god frukost och en blandad goodiebag.

Det här böckerna köpte jag då jag ville passa på att stödja några av mina favoriter som jag fått recensionsex av tidigare. Bokmässan är en av få gånger då jag ser till att ha råd att köpa böcker för att spara. Annars så skänker jag de flesta till välgörenhet efter att jag läst ut dom – delad glädje är dubbel glädje!

Jag hittade en överfull bokbytarhylla på hotellet och snodde åt mig två ex så att det skulle bli mer plats för nyheter. Jag kommer att lämna två böcker i en bokbytarhylla i Stockholm sen för att kompensera för mitt tilltag. Om du vågar är uppföljaren till Sylvia Lidén Nordlunds bok om Mia, den har jag sett fram emot att läsa länge!

Plus en hel del bokmärken, pennor och rabattkoder. Tyvärr så gällde koderna bara en kort tid efter bokmässan.

Här är alla högarna med böcker!

Jag köpte två pins också med motiv tecknade av Elise som förutom att hon delar födelsedag med mig, är en favorit sedan flera år tillbaka. Så talangfull!

Bonusfråga: Vad ser du framemot i höst?

Att få börja jobba igen! Och att få ta fram julsakerna haha, behöver lite ljus i mörkret nu och lite ljusstakar och stjärnor gör susen! Det är en hel del bokevent också i höst och jag hoppas att jag blir bjuden på fler och att Kim kan följa med på några också!

Helgfrågan kommer från Mias bokhörna.