Inläggen innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.

jullovsutmaningen 2018

I facebooksgruppen Felgoodfredag så är jag med i jullovsutmaningen där jag får välja att göra en utmaning en gång om dagen från och med den 27:e december. Jag kommer att uppdatera det här inlägget med nya punkter fram till utmaningens slut.

Dag 1: Ser på filmen The Holiday Calendar (2018) som jag inte tyckte var lika bra som The Princess Switch och The Christmas Chronicles. Bra kvalité på Netflix julfilmer i år, speciellt om man jämför med alla julfilmer från Hallmark som har varit jobbiga att titta på då de ofta lägger på för hög bakgrundsmusik och jag får ångest av hur dåligt skrivna manus de har. Christmas in love var ok. Jag avskydde dock Christmas at Pemberley Manor. Jane Austen vänder sig i sin grav!

Dag 2: Lyssnar på avsnitt ett av Ett julmirakel om dagen av Poppy Alexander. Jag hade nog velat lyssna på den här på engelska då mycket av den mysiga engelska känslan går förlorad på svenska. Men jag ska lyssna klart på alla avsnitten.

Dag 3: Låg och läste till tre på morgonen… Nästan klar med min bokcirkelbok Blott en dag. Bilden är av boken Roseblood som jag inte har läst än, men jag älskar att den har rött bläck!

Dag 4: Beställde några böcker jag länge velat ha på mellandagsrean. Billigt och bra. Förstår inte varför man väljer att köpa en pocket för över 70 kronor i butik, då tycker jag att det är mer prisvärt att köpa boken inbunden. För mig går smärtgränsen för pocket på 50 kr, men så ser jag även pocketböcker som förbrukningsvaror och inget som jag sparar på om de inte är signerade eller svåra att få tag på i andra format (som harlequin eller liknande.)

Dag 5: Den här juliga lilla godingen läste jag ut idag. Snöstorm och kanelhjärtan är som en svensk variant på Let it snow som jag läst tidigare. Kul koncept.

Dag 6: Mål för 2019.

Läsningen det här året kommer att bli mer strukturerat och på det viset mindre stressigt. Jag kommer att ha en burk med lappar på alla olästa böcker jag har och en separat med recex, så drar jag varannan bok. Jag fortsätter med min nya fina bokcirkel (om ni bor i Stockholm city eller norr om stan så hör av er om ni vill vara med!) och recensionerna av de böckerna kommer upp efter våra träffar. Jag tar gärna emot recensionsexemplar, de är alltid väldigt uppskattade för en relativt fattig bokbloggare, men kommer att vara mer selektiv då jag inte kan lova en recension inom en viss tid. Läsmålet ligger som vanligt på minst 50 böcker om året!