Inläggen innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.

Vi började dagen med en supersnabb hotellfrukost innan vi sprang mot mässan och mässans första bokfrukost hos Bonnier, som Selma Stories höll i.

Mycket trevligt att höra på författarna, speciellt de internationella gästerna Liane Moriarty (älskar Big Little Lies!) och Tessa Hadley som jag nu måste ta och läsa! Mattias Edvardsson pratade om sin bok som nu utkommit i pocket, men jag har boken hemma och den ligger högt på läslistan efter allt bra jag hört om den. Henrik Fexeus och Catharina Enblad har skrivit en högaktuell bok som heter Reload och handlar om hur man kan återhämta sig i en allt stressigare vardag. Mest oväntade lässuget fick jag av Ola Lindholm och Johan Lindqvist som berättade om den nya barnboksserien Kung Pow. Våld lockar till läsning helt klart!

Andra bokfrukosten hade temat feelgood och var hos Hoi förlag och de tre författarna som medverkade var Marcus Palm, Katja Hvenmark-Nilsson och Susanne Brijker.

Katjas bok har jag redan läst, men hon är alltid trevlig att lyssna på. Susanne och Marcus berättade även de om sina böcker och vad som inspirerade dom till att skriva. Det ska bli så kul att få läsa de här böckerna!

Jag säger det varje år, men det tål att sägas igen, Niclas Christoffer är den härligaste moderatorn jag träffat. Så charmig och framförallt rolig att lyssna på. Nu ska jag inte sitta här och lovorda alla jag träffat, men alla på Hoi är underbara! Och det är inte enbart för att jag gillar deras böcker 😉

Efter frukostarna så vandrade vi vidare och lyssnade på några samtal längst vägen. Här har vi Mats Strandberg i Gamla stans bokhandels monter.

Och här satt Christoffer Holst och Ebba Östberg och samtalade om hans senaste bok Blå, blå höstvågor. En recension från mig dyker snart upp här på bloggen 🙂

Åh, vad jag älskar julen! Den här adventskalendern från Bonnier fick inte plats i väskan hem, men jag vill ha!

Här hade jag gärna suttit och botaniserat bland Bamse och pannkakor i Farmors pannkakscafé. Men vi hade helt enkelt inte någon tid att förlora. Allt skulle ses, fotas och bläddras i!

Det fanns en Harry Potter-monter! Helt underbart! Jag har redan alla böcker på svenska och engelska, men de här nya är så sköna att bläddra i. Mjuka och lena.

Och jag kan inte posera för allt i världen. Den här häxan ser inte ett dugg farlig ut. Men som med Dolores Umbridge, skenet kan bedra…

Åhå, godingen Pascal Engman stötte vi på hos Bookmark. När man skriver lika bra som man är trevlig, då har man lyckats som författare <3

På eftermiddagen så var det äntligen dags för Årets bok 2019 och vi var inbjudna av Bonniers bokklubbar att mingla runt innan prisutdelningen. Jag hade läst ut alla utom en av de nominerade innan utdelningen och jag hade mina favoriter. Titti Schultz var med även i år.

Mina favoriter var Silvervägen, Till minne av en villkorslös kärlek och Det som göms i snö.

Så gissa om jag blev glad när de alla tre vann! Silvervägen vann årets bok 2019 medan de andra två kom på andra och tredje plats. Mycket bra böcker som man bör läsa om man inte redan gjort det!

Sen passade vi på att ta det lugnt uppe på hotellrummet och se över vad vi fått med oss under första riktiga heldagen på mässan.

Så här såg min bokhög ut. Jag fick en del recensionsex av Hoi förlag och Bokförlaget NoNa, men jag köpte även böcker hos Bookmark, Harper Collins Nordic, Lovereads och Nosebleed studios. Jag har fått recensionsex av alla dom tidigare och jag stödjer gärna de generösa förlagen när jag väl har möjlighet. Det blir tyvärr alltför sällan när man som jag jobbar halvtid, så jag är verkligen glad över att vi som bokbloggar har möjlighet att få läsa recex från både små och stora förlag! Ni är guld värda!

Under andra dagen på mässan så började mitt zero-sug att kicka in. Jag kollade i alla caféer och barer på mässan. De hade bara Apotekarnes cola! Det var dåligt väder så jag ville inte ge mig ut utanför hotellet. På ett av förlagsminglen så bjöds det på vanlig cola, så jag fick mig en dos. Men jag tycker inte den smakar lika bra som zero nu när jag vant mig vid det annars så hemska sötningsmedlet.

Fortsättning följer…