Glömskan

Glömskan
Originaltitel: Glömskan
Författare:
Förlag:
Utgiven: 2017
Sidor: 206
Format: Inbunden
ISBN: 9789150222340
Goodreadsbetyg: 3.12
Hedda, hennes mamma och lillebror har flytt till mormor som bor i den lilla byn Glömskan. Hedda hoppas att mamma ska stå fast vid sitt beslut att lämna sin destruktive pojkvän den här gången, men när Heddas lillebror försvinner utan ett spår får hon annat att tänka på. I sin jakt tvingas hon in i en strid på liv och död med varelser och väsen hon trodde bara fanns i sagor och folktro.

En spännande och intressant berättelse med grund i svensk folktro. Precis det jag älskar att läsa om!

Författarfrukost på Rabén & Sjögren

För några veckor sedan så var jag inbjuden till en trevlig författarfrukost hos Rabén & Sjögren där jag som vanligt träffade fina bokbloggskollegor och fick en god macka och smoothie till frukost. Så här borde man börja varje morgon om ni frågar mig 😉

  • Mats Söderlund berättade om sin bokserie Ättlingarna där Hotet är första delen. Den utspelar sig i en inte alltför avlägsen framtid och är inspirerad av något av det jag älskar mest; folksagor. Mats nämnde även andra klassiska böcker som inspirationskällor, Trollgrytan och Ursula K Le Guins Trollkarlen från Övärlden. Jag kommer garanterat att läsa den här serien!
  • Moa Eriksson Sandberg berättade om sin senaste bok Sigrid och Affe firar Alla hjärtans dag som Eva Björkstrand har illustrerat.
  • Annica Hedin & Per Gustavsson har skrivit och illustrerat en bok om Stig. En bok om sorg och saknad. Per berättade om hans egen saknad, om telefonen – som efter hans fars död – inte längre ringer och hur föremål som en telefon kan kopplas till personer som inte längre finns kvar i fysisk form.
  • Sofia Nordin har skrivit ännu en fristående ungdomsroman, Allt ska brinna, som bland annat innehåller självmord och då jag har läst flera av hennes böcker så ser jag fram emot att läsa den här också.
  • Anna Ribbing pratade om sin fina bok Bruno åker buss, illustrerad av Cecilia Heikkilä. Nästa bok – som heter Bruno åker pulka – kommer till hösten.
  • Sist ut var Lena Sjöberg som skrivit och illustrerat en stor och fin bok som heter I huset där jag bor. Det är en sån där bok som man kan titta i länge och ändå hitta nya detaljer vid varje omläsning. Jag älskade såna böcker när jag var liten. Man får med en stor poster med alla lägenheter och lite till att veckla ut. Om ni skaffar boken så kan ni då leta efter den lilla utomjordingen som finns gömd på två ställen i boken eller på postern.

Jag fick med mig den fina boken hem, men då jag inte recenserar barnböcker för barn under 12 år så kommer jag föra den vidare till någon som kommer att älska den!

Helgfrågan v. 14

helgfragan

“… Jag är en långsam läsare, speciellt om boken inte är hundra procent bra.” – Mia

Vilken typ av läsare är du?

Jag är en periodare. Det kan gå långa perioder utan att jag läser en enda sida och då spelar jag spel, kollar på film, tv-serier eller något annat underhållande istället. Jag konsumerar alltid någon form av berättelse på ett eller annat sätt, men alla mina intressen går i perioder. Nu har jag en läs- och film-period då jag försöker läsa ikapp alla mina läsex samtidigt som jag ser på skräckfilmer i massor. Jag älskar verkligen skräck… och romance. Men inte på samma gång!

Bonusfråga: Vad längtar du efter just nu?

Jag längtar efter Bokmässan i höst som jag äntligen har hittat ett resesällskap till! Det har varit helt omöjligt tidigare och alla som ska dit har redan haft någon att dela rum med och jag har inte velat tränga mig på eller haft råd att åka själv, så det har inte blivit av (samt att jag var sjuk förra året.) Men i år så ska jag till Bokmässan 2018 och jag hoppas att jag kommer att få gå på flera förlags presentationer för press/bokbloggare. Om ni vet vilka som brukar ha speciella frukostar eller presentationer på mässan för oss som skriver om böcker så kommentera gärna vilka, så ska jag ta och skicka iväg en intresseanmälan.

Helgfrågan kommer från Mias bokhörna.

The Duchess War

The Duchess War
Originaltitel: The Duchess War
Författare:
Förlag:
Utgiven: 2012
Sidor: 270
Format: Häftad
ISBN: 9781937248093
Goodreadsbetyg: 3.83
Sometimes love is an accident. This time, it’s a strategy. Miss Minerva Lane is a quiet, bespectacled wallflower, and she wants to keep it that way. After all, the last time she was the center of attention, it ended badly—so badly that she changed her name to escape her scandalous past. Wallflowers may not be the prettiest of blooms, but at least they don't get trampled. So when a handsome duke comes to town, the last thing she wants is his attention. But that is precisely what she gets. Because Robert Blaisdell, the Duke of Clermont, is not fooled. When Minnie figures out what he’s up to, he realizes there is more to her than her spectacles and her quiet ways. And he’s determined to lay her every secret bare before she can discover his. But this time, one shy miss may prove to be more than his match...

Min första kontakt med Courtney Milan blev The Duchess War, efter att ha blivit rekommenderad hennes böcker av Romancepodden, en av mina favoriter.

Det är i grunden en lite sorglig historia där två personer med förstörda barndomar möts och fattar tycke för varandra efter mycket om och men. Deras bakgrunder har färgat Minnie och Robert  och gjort dem till två väldigt speciella karaktärer. Jag älskar verkligen Minnie och det är synd att hon inte får leva ut riktigt som hon är uppväxt, men det lyser igenom i och med hennes Schack-historia. Jag tycker om kvinnliga karaktärer med udda intressen som ni kanske har förstått 🙂

Trots att boken kan vara ganska seg till och från, så har den de där sköna romance-bitarna där man riktigt känner den sexuella frustrationen mellan huvudpersonerna. Den innehåller även en hel del subtil humor som jag uppskattar och sättet som Minnie och Robert träffar varandra på var ganska underhållande.

Nu måste jag förstås nämna det intima också. Det mesta sker dessvärre i deras fantasier då Robert vägrar att bli som sin far och därför håller sig till sin hand istället för att ligga runt som många andra män i hans ålder. Det är min favorittyp när det kommer till män i romance, den avhållsamma mannen. Oskulden är trevlig, men då krävs ofta en erfaren kvinna för att det ska fungera på ett tillfredsställande sätt. Minnie är inte en sådan kvinna, men det blir ganska hett ändå.

Jag tyckte nog att bitarna om de falska anklagelserna med broschyrerna och arbetarnas villkor i fabriken kändes påskyndade och kapitlen var lite väl långa och hela boken kändes kompakt så jag var inte helt förtjust i formatet. I det stora hela så gillade jag boken, men är inte eld och lågor över den som med andra böcker i samma genre.