Inläggen innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.

Den stängda boken av Jette A. Kaarsbøl

Året är 1875 och i Köpenhamn förbereder tjugoettåriga Frederikke sitt bröllop. Fästmannen Christian är blivande präst och Frederikkes föräldrar är mycket nöjda över det goda partiet. Frederikke själv kan dock inte känna annat än avsmak inför sin blivande make.

Så möter Frederikke den karismatiske läkaren Frederik Faber och blir himlastormande förälskad. När han friar vet hennes lycka inga gränser. Hon slår upp sin förlovning med Christian, vilket givetvis gör stor skandal, och gifter sig med Frederik. Men i förälskelsens rus är det lätt att bli blind och Frederikke ser inte att Frederiks avsikter är helt andra än de hon trott. Dessutom bär han på en mycket förbjuden hemlighet …

Oj oj oj, den här rekommenderar jag verkligen inte. Vilken otroligt hopplös bok, lång och enträgen med en massa jobbiga och poänglösa beskrivningar som gör att man bara tappar bort sig. Ingen som helst romantik eller historia att falla pladask för.

Karaktärerna är även de tråkiga och hur korkade som helst. Det fanns några vackert beskrivande sidor i boken mot slutet men jag störde mig på sättet alla förde sig, som om alla levde i sin egen lilla värd utom kontakt med varandra.

Det är så förutsägbart att det är läskigt. Redan när man började lära känna Fredrik så fattade jag hur boken skulle sluta. Slutet är värst. Vilket antiklimax. Man får följa Fredrikke genom praktiskt taget allt utom det man verkligen vill läsa om. I slutet så försvinner Fredrikke helt när allt uppdagas (för den som inte redan listat ut hela historien i början det vill säga.) Fick kämpa för att orka läsa färdigt boken.

Citatet säger allt:
“Lycklig är den som fortfarande har den oläst.” Femina (Ja, så länge man inte läst den här långtråkiga boken så kan man vara lyckligt ovetande.)

Day 18 – A book that disappointed you

The closed book by Jette A. Kaarsbøl