Work in progress


Vad tycker ni om mina nya bilder för recensioner av böcker som jag lyssnat på eller läst som e-bok? Som bilden till Cirkeln och andra kärlekshistorier. Det fick bli en vanlig platta istället för en Storytel reader, men kaffet är där och det är ändå det viktigaste.

Fler recensioner är på ingång, men det tar lite tid då jag har läst på tok för många böcker på samma gång och jag måste sortera ut vad jag tyckte om varje bok så här i efterhand. Rekommenderar verkligen inte att läsa vidare innan man har skrivit ner sitt omdöme. Min hjärna är bra på att sortera och minnas, men det är väldigt tidskrävande.

Nu ska jag ta en islatte och kolla på Greys Anatomy, sen blir det ett varmt bad och en bra bok!

Cirkeln och andra kärlekshistorier

Cirkeln och andra kärlekshistorier
Originaltitel: Cirkeln och andra kärlekshistorier
Författare:
Utgiven: 2018
Format: Ljudbok, E-bok
ISBN: 9188321878
Goodreadsbetyg: 4.50
I en stad lik din egen snurrar livet på. Människor skiljs och möts, och kärleken dyker upp i alla dess former. Sju kärleksnoveller knyts ihop på ett mycket fiffigt sätt i denna söta antologi. Full av värme, humor och romantik. Som ett lyckopiller var man än befinner sig!

Nu till hösten så har jag extra mycket på jobbet och då kan jag ibland inte slappna av tillräckligt för att läsa en hel bok, då är det perfekt att mysa till det i soffan med ett glas vin (eller en kopp kaffe) och ett par bra noveller. Jag känner igen och tycker om Elviras sätt att skriva. Att Cirkeln även påminner om hennes andra novell Ditt eller mitt hjärta tycker jag är roligt, men jag föredrar nästan speltemat. Oavsett så är det här en riktigt mysig novellsamling där alla vävs samman på ett fint sätt.

Crazy rich i Asien

Crazy Rich Asians
Originaltitel: Crazy Rich Asians
Författare:
Förlag:
Utgiven: 2019
Sidor: 467
Format: Danskt band
ISBN: 9789188801296
Goodreadsbetyg: 3.85
Välkommen in i en värld av excentriska karaktärer, svindlande miljöer och extrem rikedom. När Rachel följer med pojkvännen Nick till Singapore för att träffa hans familj förväntar hon sig en lugn resa. Men hon vet inte vad som väntar henne. Plötsligt är hon indragen i en virvelvind av dyr champagne, snabba båtar och tävlingsinriktade brudtärnor. Nicks barndomshem visar sig vara ett palats. Som barn åkte han mer privatjet än bil och hans familj är en av världens rikaste. Rachel och Nick bjuds in till årets största och mest påkostade bröllop som i månader har dissekerats av skvallerpressen. Nick är bestman och visar sig dessutom vara en av Asiens mest eftertraktade ungkarlar. Och Nicks ömma mor är inte säker på att Rachel är rätt för honom.

Jag såg filmen innan jag hann läsa ut boken, men det var nog bara bra för jag kände igen en hel del namn och hade inte lika svårt att hänga med i den enorma släkten – även fast filmen skiljer sig en del från boken. Det är så skönt att få uppleva andra kulturer och miljöer och den asiatiska är en av mina favoriter. Eftersom jag kollar på en hel del dramafilmer från Japan och Korea så känner jag mig rätt hemma även i Singapore. Jag gillade verkligen boken, men det hade nog varit lite lättare med ett snävare persongalleri där man får lära känna personerna på djupet, här smälte de nästan in i varandra. Jag fastnade verkligen för Kwans sätt att skriva och eftersom det finns fler delar så jag hoppas att de också kommer på svenska.

Tack Lovereads för det fina recensionsexemplaret!