Inläggen innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.

Sista bokfrukosten innan sommaren för Rabén & Sjögren och B. Wahlströms var en trevlig tillställning på Grillska i Gamla Stan. Vi blev bjudna på en god frukost och fick ett smakprov på aktuella böcker för barn och ungdom inför sommaren och hösten 2019.

Författarna som presenterade sina böcker var Maria Nilsson Thore (Saltkråkan: Ett litet djur åt Pelle), Peder Nääs Sundemyr (Den svarta boken), Siri Spont (Är det nu allt börjar?), Ina Lagerwall (Vi går varvet), Pernilla Stalfelt (Kissboken) och Petter Lidbeck & Carin Gerhardsen (Ett annat jag: Projekt Gemini). Jag fick med mig boken Ett annat jag hem som jag varmt kan rekommendera.

Några dagar senare så gick jag på Harper Collins Nordic bokfrukost och det är en betydligt mindre och intim träff med bokbloggare och press. Mycket trevligt och kul att Jessica Frej gillade mina örhängen. Hon hade för övrigt väldigt fina avokadoörhängen morgonen till ära.

Jessica Frej berättade om sin nya bok Grilla: Hur lätt som helst som är en bok full med vackra bilder och tips. Till hösten utkommer även en bok med jultema vilket jag ser mycket fram emot. Älskar julen!

Gunilla Bergensten skriver mycket underhållande om relationer och föräldraskapet, “Om du förvånat ser barnen växa upp (alldeles för fort) och vara på väg att lämna hemmet (alldeles för snart) och funderar på om du är riktigt klar med allt du borde ha sagt, gjort och lärt dem och på vad som kunde blivit annorlunda då är Vi skulle ha fjällvandrat – och 25 andra misstag jag gjorde när barnen växte upp boken för dig.”

Roslagsbon Eli Åhman Owetz hade jag inte träffat förut och hennes bok Brevvännerna blev den första jag läste, men det finns flera fristående böcker i hennes serie som till stor del utspelar sig just i Roslagen kring Norrtälje. Mycket bra läsning som jag varmt kan rekommendera.

Sista bokfrukosten hos Lind & co hann jag knapp med då jag fick springa för att hinna dit. Det blev inte mycket frukost för mig, men jag fick med mig lite sommarläsning och hann prata med Veronica Linarfve som jag tycker extra bra om sedan vi åt middag ihop på feelgoodfredags middag på  Feelgoodfestivalen 2018. Ett inlägg med all böcker jag fick med mig kommer givetvis upp snart i bloggen.

Tack till alla medverkande bokförlag och författare för alla fina recensionsexemplar!