Överenskommelser

Överenskommelser av Simona Ahrnstedt

Det är i december 1880 på Operan de möts för första gången. Hon Beatrice Löwenström som bor med sin farbrors familj och som lever ett hårt hållet konventionellt borgarliv. Han karismatiske Seth Hammerstaal, stadens mest omtalade ungkarl, en av Sveriges rikaste män som aldrig har levt sitt liv efter någon regelbok.

Efter den kvällen tycks de ständigt korsa varandras vägar i Stockholms societet. Seth fascineras av Beatrices intelligens, frispråkighet och hon liknar ingen annan kvinna han tidigare mött. Det dröjer inte länge förrän Beatrice och Seth inser att de är involverade i en mycket komplicerad men passionerad romans.

Men det finns planer och överenskommelser som personer i Beatrices närhet har avtalat planer som varken innefattar frihet, lycka eller Seth.

Damm förlag var vänliga nog att skicka mig ett ex av Överenskommelser, skriven av Simona Ahrnstedt och förväntningarna var inte annat än höga. Bland annat av texten på omslaget: “Sveriges nya Jane Austen!” Det kan jag tyvärr inte hålla med om. För trots att jag älskar Austen och hennes underbara verk så tyckte jag att Överenskommelser och framförallt Beatrice var snäppet mer underhållande och lättare att identifiera sig med. Ärligt talat blev jag riktigt överrumplad av boken då jag inte har läst en svensk bok på länge vars karaktärer har fått mig helt fast i historien (som med Elisabeth Nemerts böcker) – ofta stör jag mig på namn och annat oviktigt men jag älskade allt i Överenskommelser.

Jag älskar hela “Oskyldig kvinnlig huvudkaraktär i misär, träffar mannen i sina drömmar, det går åt helvete och oskulden är ett minne blott, sen ordnar saker upp sig i slutet” Nu hoppas jag bara att det kommer fler böcker av Ahrnstedt, för så här ska fan-i-mig svenska böcker skrivas! Mer romantik till oss svältfödda.

betygbetygbetygbetygbetyg

Titel: Överenskommelser | Författare: Simona Ahrnstedt | Genre: Romance, Historisk | Förlag: Forum | Format: Inbunden | Sidantal: 450 | Utgivningsår: 2010 | Köp boken: Bokus