Inläggen innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.

Angelologi – Änglarnas tecken av Danielle Trussoni

Gör för änglar vad Meyer gjorde för vampyrer!

Syster Evangeline har bott bland nunnorna i ett kloster strax utanför New York sedan hon var tolv år. En dag när hon utför sina sysslor i klostrets bibliotek får hon ett brev som kommer att förändra hennes liv.
Brevet är från en man som vill veta mer om en brevväxling från 1940-talet mellan den dåvarande abbedissan på klostret och den berömda Abigail Rockefeller. Evangeline börjar undersöka breven och upptäcker något ofattbart. I över tusen år har det pågått ett krig mellan ett samfund av angelologer (personer som forskar om änglar) och ättlingarna till fallna änglar som en gång i tiden fått barn med människorna.

Dessa halvänglar är grymma varelser som lever mitt ibland oss. Evangeline inser att hennes föräldrar varit en del av motståndsrörelsen mot dem och att det nu är hennes tur att fortsätta kampen för mänskligheten.
Samtidigt omringas klostret av ett stort antal hotfulla bevingade varelser. Kan Evangeline undkomma dem och med hjälp av de ledtrådar som döljs i breven hitta det föremål som kan avgöra striden?

Angelologi sas vara en blandning av Da Vinci-Koden och Twilight vilket lät lovande. Men jag insåg ganska snabbt att den här boken är långt ifrån Da Vinci-Kodens kodknäckande i högt tempo och Twilights ungdomsromans.

Ungefär i mitten av boken sitter en av de äldsta nunnorna inne i sin cell och tänker tillbaka på en expedition som hon var med om i mitten av 40-talet. Skönt att slippa klostret och att få lite omväxling. Problemet med boken är att den inte känns trovärdig för fem öre. Det är kristet och krystat. Långsamt och tråkigt blir det mot slutet även om den då börjar få lite fart. Too little too late.

Recensionsex från Damm förlag.