Inläggen innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.

Jag var iväg på bloggafton arrangerad av Alfabeta bokförlag och Skugge & Co ute på Långholmen igår. Det var roligare än jag hade väntat mig. Trots att jag hade känt mig rätt krasslig på morgonen.

Mötte upp med Emma i Spånga och vi hade sällskap till Bellmansmuséet. Då vi var en aning tidiga så promenerade vi runt ett tag innan vi sällade oss till de gäster som stod utanför muséet och väntade på att bli insläppta. Vissa som kommit dit fick inte komma in då de inte hade fått någon bekräftelse på sin anmälan. Som tur är kom vi in.

Det var riktigt trevlig stämning i huset, vackert dekorerat och en skön blandning av folk. Innan maten så fick man bröd med en otroligt god hummusröra. Jag skulle vilja ha receptet på allt som serverades under kvällen…

Ägaren till huset kom och berättade lite om dess bakgrund när vi åt.Jag kommer helt klart att komma hit igen på sommaren när cafét är öppet och trädgården blomstrar.

1992 startade Christina Bolund och hennes man Lasse Helgö Bellmanmuseet med tillhörande kafé Blå Kanin i fastigheten Stora Henriksvik på Långholmen. Huset hade då stått tomt sedan 1978 och var helt förfallet tills de renoverade huset.

Carl Michael Bellmans tid så var den gula villan ett av de två tullhusen som 1647 placerades i en vik på öns norra sida. 1872 såldes huset till fångvårdsstyrelsen och användes som tjänstebostad till fängelsetjänstemän som arbetade i Långholmens fängelse som ligger precis intill huset.

Vi satt bredvid den urtrevliga och pratsamma Linda som tydligen bodde ute i Rimbo (min familj har ett landställe i Rånäs, norr om Rimbo) och hon var en av få – förutom mig då, som läst boken vi var där för; Rebecca James debutroman Sanningen om Alice.

Katherines lillasyster Rachel är död. Brutalt mördad. Fylld av sorg och skuld flyttar Katherine till Sydney. Här träffar hon Alice och börjar leva igen. Hon blir lyckligare än på länge. Men snart står det klart att det finns ett skäl till att Alice vill komma nära Katherine, så nära som möjligt. Sanningen om Alice är mer skrämmande än Katherine någonsin kunnat tro. Läs mer om boken här.

Rebecca James föddes i Sydney 1970. Hon bor i Armidale i Australien tillsammans med sin man och deras fyra söner. Sanningen om Alice är Rebecca James debut, och kort efter utgivningen blev boken föremål för en intensiv budgivning världen över. Boken är redan såld till över trettio länder. Alfabeta har även köpt rättigheterna till hennes nästa roman.

De serverade en god kycklinggryta med ris och efter det blev det kladdkaka och kaffe/te samt choklad och Skådespelerskan Lo Kauppi läste högt ur boken – passade på att snacka med henne då jag gillade ljudboken hon läst in (Skämmerskans dotter). Vi bjöds även på skönsång av talangfulle Armand Mirpour och vi fick en youtube-hälsning från författaren av boken 🙂

Armand Mirpour – Baby Was Held Back

Med sig hem fick man en fullmatad goodiebag, innehållet ser ni på bilden ovan. Boken fick jag hemskickad innan eventet så att jag hann läsa den (väldigt lättläst kan jag lova, tog mig bara ett par timmar på tisdagen.) Stort tack till Linda Skugge och alla på Skugge & Co för att jag fick chansen att gå på denna intressanta tillställning. Går gärna på fler om jag får chansen. 🙂 Tack till Emma för det trevliga sällskapet också.

Se fler bilder (jag är med på några) från kvällen här.

Andra bloggare som var där; Boktokig, Deckarhuset, Emma-Lou, En bokcirkel för alla, Gniztrande jag, Hanna Tairi, Julsh, Lina Forss, Matilda, Miss Clefberg, Paow, Pockethexan, Uppbokad, Wallenrud. Det finns garanterat flera jag missat, skriv en kommentar så lägger jag upp en länk till din blogg också 😀

Jag kommer lägga upp några fler bilder på min personliga blogg, så hoppa över dit också: Deliquate.se