Inläggen innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.

De här böckerna från Styxx Fantasy är ju sjukt snygga och jag vill verkligen samla på mig alla (har inga pengar förrän i September så det blir svårt…), fast det är de här två som lockar mig mest just nu:

RACHEL CAINE

GLASHUSET

När Claire Danvers kommer till Morganville för att plugga på college tror hon att hennes största problem är de brutala tjejerna i elevhemmet. Men det visar sig snart att det finns mycket värre ­saker i Morganvilles nattmörker. Staden är sedan länge ett högsäte för vampyrer och det är de som är den verkliga makten bakom allt som sker i området. Den som inte har en vampyrs beskydd är ett vandrande mellan­mål och ingen lyfter på ögonbrynet om några av collegets studenter ”försvinner”.

Claire lyckas hitta vänner och skydd i Glashuset tillsammans med tre andra udda karaktärer: gotharen Eve, ­rebellen Shane och den mystiske Michael som försvinner varje morgon och dyker upp igen vid solnedgången. Men frågan är om ens deras gemensamma krafter är nog för att hålla dem vid liv tills solen går upp?

Glashuset är första delen i den bästsäljande amerikanska serien Vampyrerna i Morganville.

 Häftad med svart snitt | 135 x 200 mm, 312 sidor | Översättning: Lena Karlin

Omslag: Anna Henriksson | Utgivning: Augusti 2011 | ISBN: 978 91 7355 176 2

CARRIE RYAN

DE VASSA TÄNDERNAS SKOG

Marys värld är liten – en isolerad by mitt ute i skogen, omgärdad av stängsel. Stängslet är det enda som håller Mary och de andra byborna vid liv, för på andra sidan finns De vassa tändernas skog där de oheliga ständigt rör sig i jakt på mer människokött att infektera. Så har det varit i generationer och i byn har man satt upp enkla regler för att överleva: Man gör sin plikt och följer Systerskapets order, allt annat är oviktigt. Ändå kan Mary inte låta bli att drömma om världen utanför stängslet och det som kan finnas där, om havet som hon bara hört talas om och en gång sett på ett foto.

En dag bryter sig de oheliga igenom stängslet. På några minuter utplånas stora delar av byn och Mary flyr ut i skogen. Kampen för att överleva har börjat och snart måste Mary göra viktiga val – mellan dröm och plikt, mellan mannen hon älskar och mannen som älskar henne. Vad finns egentligen på andra sidan av den fruktansvärda skogen?

Häftad med svart snitt | 135 x 200 mm, 334 sidor | Översättning: Lisbet Holst
Omslag: Anna Henriksson | Utgivning: April 2011 | ISBN: 978 91 7355 168 7