Inläggen innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.

Frågor från Bara en sida till.

1. Hur många procent av dina böcker skaffar du genom biblioteket och hur många på annat sätt?

Ungefär 2 procent av böcker jag läser är från biblioteket. Jag gillar att ta tid på mig när jag läser och i och med att man lånar böcker så får man en deadline. Visst kan det motivera till att läsa fortare och man hinner läsa fler böcker på kort tid men att man sen inte får behålla böckerna känns bara trist. Just nu då jag är pank och inte har möjlighet att köpa böcker (vilket jag tycker bäst om, dyra fina utgåvor av böcker… oooh :D) så tar jag mig an recensionsex. Det är lite av en deadline på dessa också, men det är bra mycket roligare när man får behålla boken efter att man skrivit recensionen. Då kan man föra den vidare till någon man tycker om eller ha i bokhyllan. Samla på böcker är mysigt hehe 😆

2. Vilken karaktär skulle du vilja vara och varför?

Sookie Stackhouse, men då skulle jag förmodligen vara lite klipskare än hon normalt är. Sookie har mycket som jag gillar, hon har ett händelsefullt liv, övernaturliga krafter, övernaturliga vänner/pojkvänner och det känns som om hon är en viktig person i de andra karaktärernas liv. För mig skulle det räcka med att vara viktig för enbart en människa/man, men Sookie har en förmåga att fånga nästintill alla (övernaturliga karaktärer) hon kommer i kontakt med. Det är en egenskap/kraft som jag är lite avundsjuk på.

3. Vilken är din favoritbok från barndomen?

Jag har skrivit om det förut. Men jag tar gärna upp det igen. Mina favoritböcker var Småländsk tjurfäktare – och andra berättelser av Astrid Lindgren som jag läste sönder när jag var liten.  Samt Prinsessan som skrev på rosens blad av Hjalmar Bergman. Jag älskar den fortfarande. Berättelsen och bilderna är så fina och jag kan läsa om den hur många gånger som helst.

4. Vilken är din favoritbok?

Extremt svårt att svara på då jag egentligen inte har favoritböcker. Den bokserien jag uppskattade mest är nog Harry Potter-serien, men den jag gett högt betyg och kan tänka mig att läsa om är Howl’s Moving Castle. Så vi får räkna den till min favoritbok denna gång.

5. Vilken bokserie har du flest böcker ur?

Harry Potter. Eller nej. Det blir ju Sookie-Stackhouse-serien. Har inte hunnit läsa den senaste än men med nästa bok som kommer 2012 så blir det hela 12 böcker i den serien.

6. Köper du begagnade böcker?

Bara om det är en bok som inte går att få tag på ny (som Valhall: Den första stora boken, När fan flådde smeden & Häxdopet – har du någon av dom och vill sälja, maila mig!) annars blir det mest nya böcker.

7. Vilken är din favorit/den “snyggaste” kille eller tjej i en bok?

Peeta Mellark. Svårt att inte bli sugen på den karaktären. Innan sista boken det vill säga. Gillade inte vad den gjorde med hans karaktär.

8. Vilket är ditt favoritomslag?

Alla böcker illustrerade av den framlidne illustratören och konstnären Hans Arnold. Älskar allt han gjort.

9. Vad för slags omslag är din favorit?

Jag gillar mörka och dystopiska omslag. Snygga teckensnitt som inte är i vägen för bilderna på omslaget och när personerna på omslaget passar in på karaktärerna i boken (inte fullt så vanligt som man kan tro…)

10. Vilken var den första boken du läste?

Tror att det var någon Astrid Lindgren-bok. Eller en Disney-Lyssna och Läs-bok.

11. Vilken är din favoritbok som blivit film?

Howl’s Moving Castle. Den blev anime och jag älskar den även om de bästa bitarna av boken inte fick plats.

12. När började du blogga om böcker?

Redan 2002 så började jag skriva recensioner och blogga om böcker, men det var inte förrän några år efter det som jag skapade en riktig bokblogg.

13. Vilken är den bästa platsen att läsa på?

I sängen, liggandes på mage med huvudet på en kudde. Annars gillar jag att läsa i bilen – fast då ska den stå parkerad någonstans. Har lätt för att må illa i buss/bil. Men tuggar jag lite Calma (åksjuketuggummi) så brukar det gå bra 🙂

14. Har du skrivit egen fan fiction för en bok?

Nej, men jag har spelat upp hundratals olika omskrivningar av böcker, filmer och serier i huvudet. Slänger ofta in mig själv i historien eller lägger till nya karaktärer. Men jag skulle nog aldrig kunna skriva ner dessa berättelser. Det är ju pinsamma grejer hehe

15. Om du endast fick läsa 3 böcker under resten av ditt liv, vilka hade det varit?

En samlingsvolym av Astrid Lindgrens historier, Howl’s Moving Castle och… Det måste ju komma en samlingsvolym av alla Harry Potter-böckerna någon gång så den också (fusk!) haha 😀

16. Vilken är den längsta bok du läst?

Harry Potter och Fenixorden. Den är ju på 1000 sidor och jag tror att den är den längsta. Risken finns att jag har fel, men jag orkar inte kolla igenom alla mina böcker just nu 😛

17. Om du skulle skriva en bok, vad skulle den heta och varför?

Jag har en historia som jag vill skriva men det blir aldrig av. Den skulle nog heta “Skogsväsen/Skogsrå” eller något liknande. Jag älskar nordisk mytologi och folktro så det genomsyrar just denna historia som jag drömde en natt för många år sedan. Har även ritat en liten serie på historien men den blev aldrig färdig.

18. Hur många böcker läste du förra månaden?

Det blev mest manga-serier, annars så läste jag bara en bok, Glashuset.

19. Vilken är den senaste bok du läste?

Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött av Alex Schulman.

20. Fantiserar du om dig själv i de böcker du läser?

Inte när jag läser böckerna, men mellan läsningarna och efter så kan det hända att jag dagdrömmer lite och då hamnar jag i handlingen. Det är kul att se sig själv i en annan roll. Vad skulle jag göra i samma situation?

21. Vilken är din favoritbokaffär?

Adlibris eller CDON. Adlibris för att jag får 5% på alla böcker plus gratis frakt (men det tar nästan 2 veckor att få hem böckerna) och CDON för att även de erbjuder gratis frakt men man får hem böckerna mycket fortare. Fysisk butik så får det bli SFBokhandeln i Gamla Stan, mysig affär.

22.Inbunden eller pocket?

Pocket. Gillar att samla på böcker, men jag orkar inte släpa runt på tunga inbundna böcker. Föredrar en lätt bok som jag kan läsa lite var som.

23. Har du mer än en kopia av någon bok?

Många. Harry Potter, och Hungerspelen bland annat. Vill ha vissa böcker på både engelska och svenska.

24. Skulle du hellre läsa om vampyrer eller varulvar?

Jag föredrar varulvar, men vampyrer känns lite mer komplexa då de i ärlighetens namn är döda. Varulvar är ju fortfarande människor med puls.

25. Äger du mer än 150 böcker?

Givetvis. Jag har massor med böcker i bokhyllorna plus lådor fulla med ungdomsböcker på vinden som jag inte har koll på. Har alltid älskar böcker!