Inläggen innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.

Ännu en bok jag tvingades läsa i skolan och jag därför kom att hata var En komikers uppväxt av Jonas Gardell. Inte så mycket på grund av själva boken och dess innehåll (även om jag fann den väldigt deprimerande att läsa och långt ifrån den verklighetsflykt jag eftersträvar när jag läser böcker) utan för att jag just blev tvingad att läsa den.

Avskyr tvång, därmed avskyr jag skolan som tvingar en att tillfälligt samla på sig en massa information som man (i de flesta fallen) sedan aldrig någonsin kommer ha användning för – beroende på vad man bestämmer sig för att sysselsätta sig med i framtiden. Då jag är arbetslös och förmodligen kommer vara det i många år till om jag inte startar det där företaget jag alltid velat starta… så var skolan en enorm waste of time för mig. Skolkade största delen av tiden också, så det mesta jag kan idag har jag lärt mig på egen hand. Det jag däremot älskade var min Montessoriförskola, som inte tvingade mig att göra någonting alls – utan jag fick lära mig och syssla med det jag ville göra. Räknade hundradelar, lärde mig engelska och hade trä och syslöjd när jag var 4-5 år. Inga prov heller som framkallar stress och oro, bara ren inlärning på ett roligt sätt. Håller med alla som klagar på bristande pedagogik i skolorna. Lärarna (i mellanstadiet och uppåt) nu för tiden är jävligt dåliga på att motivera och intressera eleverna. Det är ju inte vad de lär ut som är viktigast utan hur de gör det.

Önskar att jag hade gått på en skola som använde sig av Montessoripedagogiken från lågstadiet till högstadiet eller till och med gymnasiet. Jäklar vad utbildad jag hade blivit då!

Day 11 – A book you hated
En komikers uppväxt by Jonas Gardell