Inläggen innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.

Jakten på Venus av Andrea Wulf

Den 6 juni 2012 kl 03-05 på morgonen kommer Venus lilla svarta prick återigen att vandra över solen. Det kommer att väcka mycket uppmärksamhet eftersom det är den sista möjligheten att se detta skådespel innan december 2117.

Jakten på Venus är den fascinerande historien om hur vetenskapsmän över hela världen slog sig samman i slutet av 1760-talet för att studera hur lång tid det tog för planeten Venus att passera solen. För första gången skulle det vara möjligt att beräkna avståndet till och mellan planeterna i solsystemet. Men hindren var otaliga: krig, pirater, pest, iskyla och djungelhetta.

Andrea Wulf har skrivit en underbar berättelse, fylld av excentriska personligheter och tragiska livsöden, om detta det första globala vetenskapliga samarbetet.

Det är efter att ha läst den här boken som jag fått ett riktigt intresse för astronomi och planeterna. Har tidigare hållit på med koordinater i och med mitt geocaching-intresse och den hör boken innehöll mycket fakta och det var riktigt kul att jämföra iakttagelserna på 1760-talet med de från idag då vi har mycket mer avancerade redskap och sätt att kommunicera med varandra på.

Själva boken är kanske inte den mest spännande men innehåller verkliga människor och verkliga historier om deras resa för att få veta mer om vårt universum. Genuint intresse och passion som är svårt att finna idag då allt är nästan för lättillgängligt. Passa på att se passagen nu på morgonen, imorgon är det för sent. Ett passande budskap på nationaldagen. Lev idag.

SE PASSAGEN LIVE HÄR (NORSK TV)

Recensionsex från Leopard Förlag