Inläggen innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.

ALLT ÄR INTE SOM DU TROR – INGET ÄR ATT LITA PÅ

EN TV-INSPELNING
ALLT ÄR INTE SOM DU TROR – INGET ÄR ATT LITA PÅ 12 DYGN I ETT TROPISKT PARADIS
ALLA KOMMER INTE ATT ÖVERLEVA

Leona Bowmoore anländer till den isolerade ön Palawu för att jobba som projektledare för Sveriges hittills största reality-produktion. Men allt står inte rätt till och snart görs en skrämmande upptäckt: Alla andra på ön är spårlöst försvunna. Paradiset gömmer ett större hot än någon kunnat ana.

Bödeln Frälsaren Observatören är en spänningsroman med psykologiskt djup, överraskande vändningar och karaktärer som tänjer alla gränser. När sista bladet väl är vänt märker du att du har glömt att andas på ett tag.

Catrine Tollström är född 1968 och bosatt utanför Västerås. Hennes utbildning inom beteendevetenskap har varit till hjälp när hon tänkt ut det psykologiska spel som skildras i Bödeln Frälsaren Observatören, en debutroman som hon jobbat på i tio år. Förutom nagelbitande spänning och ett persongalleri som inte liknar något annat, väcker denna bladvändare flera existentiella frågor.

Att drömma om att bli dokusåpakändis är ett fenomen i vår tid. Enligt författaren är inte detta något fel, sett ur ett individperspektiv, men om vi skapar en alltför narcissistisk kultur vilar det en fara i att väldigt många lägger sin energi på yta, hellre än att engagera sig i stora och kollektiva frågor.

Bödeln Frälsaren Observatören utgår från dualismen natur-samhälle och den eviga frågan om människans godhet respektive ondska. Denna roman utforskar vad som händer när en grupp självupptagna personer drabbas av ett dödligt hot. Ställt till sin spets handlar det om vad som får människor att känna sig levande, på riktigt.

 

Låter som en bok som kan intressera mig. Har läst liknande upplägg i Blod och Död & Ön.