Inläggen innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.

Den sitter fast av Oliver Jeffers

Allting började när Floyds drake fastnade i ett träd …

Floyds problem börjar när hans drake fastnar i ett träd. Och ännu värre blir det när han kastar upp sin sko för att få loss draken, och den också fastnar, följt av katten Mitch, en burk målarfärg och en stol – som FASTNAR ALLIHOP. Men Floyd ger sig inte, utan fortsätter att hiva upp det ena efter det andra i trädet för att draken ska lossna: en stege, sin kompis cykel – och en nyfiken val som råkar vara på fel plats vid fel tillfälle. Och det är ändå bara början ?

Fick hem den här boken från bloggkvällen och jag är inte helt van vid att recensera böcker för barn 3+ med tanke på att jag inte har egna barn (har en brorsdotter dock), men nu gör jag ett försök.

Det här är en otroligt söt bok med väldigt roliga och fina illustrationer av Jeffers. Lagom lång om man ska läsa den högt och jag sitter och småfnissar medan jag läser den. Hade jag läst den här när jag var liten så hade jag utan tvekan läst om den många gånger. Den har bara ett uns realism i och med hur Floyd tänker men i övrigt så är det så galet att man bara blir glad. Kan vara en bra lärdom till ungarna att man inte ska kasta saker 😛 Rekommenderas varmt.

Recensionsex från Bonnier Carlsen

betygbetygbetygbetygbetyg0