Inläggen innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.

9789164077370Prata omkull mig

Vad händer när grannflickan inte visar sig vara lika oskyldig som du trott?

Molly Jennings har en kittlande liten hemlighet: hon skriver erotisk litteratur. Eller snarare skrev. Hennes inspiration har sinat på grund av ett obehagligt ex och hon är nu tvungen att flytta tillbaka till lilla Tumble Creek.

Men en enda blick på snyggaste killen från high school, polischefen Ben Lawson, räcker för att hon ska vara på författarbanan igen. Småstadsskvallret ljuder snart utanför hennes dörr, och ännu värre: det verkar som om en stalker övervakar hennes minsta steg. Som tur är kommer Mollys alldeles egen poliskonstapel över allt oftare. Det största problemet är snarare att hon kanske måste berätta sanningen för honom om hur hon livnär sig. Risken finns nämligen att den strikte Ben inte kommer att bli helt överlycklig när han får höra nyheten …

9789164096302Kom och ta mig

Hon är i behov av en man som kan få henne att tända på alla cylindrar … och det genast!

Lori hade alltid planerat att flytta från lilla Tumble Creek i Colorado, men när hennes pappa dog lämnade han sin bilverkstad till henne. Så hon stannade kvar. Nu behöver hon lite spänning, i form av en rykande het affär utan några som helst krav … och mycket passion ska det vara! Åtminstone enligt Loris galna bästa vän, Molly.
Quinn Jennings har byggnader på hjärnan, inte kärlek eller romantik. Som den inbitna arkitekt han är blir han glad när han får veta att Lori vill hoppa över de vanliga stegen när det kommer till dejting och i stället hoppa direkt i säng. Och med hjälp av de erotiska böcker han hittar hos henne är han fullt upptagen med att uppfylla både hennes och sina egna vildaste fantasier.

Men när det visar sig att Lori är i fara finns Quinn genast där för att beskydda henne. Plötsligt bryr han sig. Mer än någon av dem förväntat sig …

9789164096340Förför mig, förgör mig

Helt fel man skulle kunna visa sig vara precis rätt för henne …

Rå, djurisk dragningskraft är ett stort varningstecken för pryda och ordningsamma kontorschefen Jane Morgan. Efter en tuff barndom, med en mamma som älskade män i orange fängelsekläder, bytte Jane namn, look och smak för killar. Så varför åtrår hon nu William Chase, en man med både tatueringar och arbetskängor? Han har ju till och med som jobb att spränga saker i luften!

Hon tillåter sig en explosiv, hämningslös natt med Chase, men dagen efter är det tillbaka till pryda Jane och trygga män. När hennes älskade bror blir misstänkt för mord är det dock Chase som hjälper henne. Och det blir tydligt för Jane att män som har varit med om mycket ofta har en förmåga att se folks innersta, något som hon själv får erfara …

Att läsa romantiska harlequin-böcker är inte skräplitteratur som många säkert tror. Jag likställer dem med att se en romantisk komedi fast man får lite mer snusk än vad som erbjuds i filmerna. I många fall så tycker jag faktiskt att böckerna skulle varit ännu bättre utan de väldigt detaljerade sexscenerna – och det kommer från en tjej som älskar snusk mer än de flesta.

Just den här serien (böckerna är fristående) kan jag varmt rekommendera då den är välskriven, lättläst och har riktigt underbara karaktärer. De skiljer sig inte särskilt mycket åt, men det är bra då just det här konceptet fungerar så bra. En kvinnlig författare som skriver just snusk träffar en polis, en kvinnlig bilmekaniker träffar en arkitekt, en pryd sekreterare träffar en sprängningsexpert. Det låter ju väldigt lockade inte sant? 😉

Det är mycket fokus på att den ena parten inte vill inleda ett förhållande, oftast kvinnan, vilket jag kan relatera till – då jag finner förhållanden jobbiga (inte med min älskling dock!) fast det låter rätt löjligt när de är så avogt inställda till förhållanden med just dessa män. Däremot så föll jag pladask för karaktärerna och det är mysläsning på hög nivå. Mitt guilty pleasure. Därför sätter jag en 4:a i betyg på alla tre böcker tillsammans.

betygbetygbetygbetygbetyg
Prata omkull mig – Kom och ta mig – Förför mig, förgör mig | Vicoria Dahl | 320 s. x 3 | Harlequin | 2014