Inläggen innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.

150528-04

150528-06

Jag var för ett tag sedan inbjuden till en bloggträff hos Bonnier Carlsen tillsammans med ett par bloggare (kommentera gärna era adresser så att jag kan länka era bloggar!) och författarna Jo Salmson och Alex Haridi.

Inför träffen så läste jag ut de båda böckerna som författarna är aktuella med just nu, Stjärnstenen och Huset mittemot.

150528-05

150528-07

När vi kom dit så bjöds det på otroligt goda scones (från Espresso House – jag frågade), kaffe eller te och småkakor. Jag fick riktigt gott kaffe med laktosfri mjölk (tack för det <3) och åt inga kakor, bara scones med jordgubbsmarmelad och lemon curd. Hur gott som helst! Hade även flera trevliga bordsgrannar, Frida bland annat.

Sedan fick vi höra på författarna i samtal med praktikant Alexandra (Alex Bokhylla) när de pratade om sina böcker och hur det gått till när de skrev böckerna. Man kunde även ställa frågor, men jag väntade till efteråt för att ställa mina, lite udda frågor (om dataspel, Witcher 3 bland annat.)

150528-08

Då Alex hade ett imponerande CV som manusförfattare bland annat, med serier som Skilda världar, Anno 1790 och Äkta människor så berättade han om hur han fick sin inspiration till boken och visade oss sin pärm med inspirationsmaterial och boken synopsis som han skrev först. När jag såg allt arbete bakom boken så ville jag höja mitt betyg ett snäpp, för det ger en annan dimension till boken i sig.

Av Jo fick vi höra om varför hon valt att skriva under pseudonym och vi fick även höra lite om hur hennes böcker knyts samman och ett smakprov på vad uppföljaren av Stjärnstenen ska handla om. Jag hade kunnat sitta och lyssna hela kvällen, tycker det är så intressant att få veta mer om världen i böckerna.

150528-09

150528-10

Med oss hem så fick vi en tung kasse – vissa riktigt färgglada med PAX-motiv. Tack för den!

150528-01

150528-03

Den innehöll Jessica Schiefauers nya bok När hundarna kommer i manusformat, Efter Alaska av John Green, De tysta stegen bakom av Jonna Björnstjerna och Ringar på svart vatten av Gull Åkerblom plus katalogen med hösten utgivning.

Tack för ännu en trevlig kväll och jag hoppas på fler då det alltid är lika trevligt att få komma till Bonnier-huset och träffa likasinnade bokbesatta. Jag skrev även upp mig på bloggstaffetten, så håll utkik efter mina två recensioner av böckerna jag läste inför träffen nu den 12:e.

150528-02

Bloggstafetten:

2 Juni       Rebeccas Bokblogg – Bokintresse
3 Juni       Sagan om sagorna
4 Juni       Sincerely Johanna
5 Juni       Boktokig
8 Juni       Booze’n’books
9 Juni       TinaElisabeth
10 Juni     Photosandbooks
11 Juni     Livet med en Tom
12 Juni     Bokbesatt