Inläggen innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.

151127-22

Jag var ju på årets sista bokfrukost för några dagar sedan och det var Rabén & Sjögren som bjöd in till frukost med jultema. Det var fokus på böcker för yngre barn, men jag kan ärligt säga att jag skulle inte ha något emot att få alla dessa böcker själv. Som med Astrid Lindgrens böcker som inte har någon åldersgräns i min mening. Jag träffade några bokbloggare som jag mött tidigare och det är alltid kul att få prata lite med andra bokintresserade. Ofta håller jag mig för mig själv då jag är extremt dålig på att ta kontakt, tyvärr typiskt för många med aspergerdiagnos.

151127-23

Det var uppdukat med goda julsmörgåsar, risgrynsgröt (fick ingen mandel i min!) saffransbullar, pepparkakor och kaffe eller te. Stort tack till de som lagade/förberedde allt detta, det var riktigt gott!

151127-24

151127-25

Gröten var bästa starten på en allt för tidig morgon. Det är tack vare dessa frukostar som jag kommer upp på morgonen, är verkligen höjdpunkter i tillvaron så jag hoppas att förlagen fortsätter med dessa tillställningar för oss som brinner för böcker (konstigt ordval kanske…)

151127-26

Clara Lidström och Annakarin Nyberg berättade om sin nya bok God jul – kakor, knäck och karameller. I boken finns det hela 25 recept och pyssel och det är en perfekt bok nu inför julen.

151127-27

Johanna Westman berättade om sin senaste kokbok för barn, Johanna Westmans barnmat från mos till äta själv. Nu har jag inte barn själv och planerar inga, men jag vet hur stressigt det är med husdjur och då är barn aningen mer ansvar, speciellt när det kommer till maten.

151127-28

Julklappstips

Vi fick många bra julklappstips, som även fungerar bra som födelsedagspresenter. Jag själva är supersugen på illustrerade Harry Potter och målarboken.

Skorstensjul och Mademoiselle Oiseau kommer tillbaka.

151127-29

Illustrerade Harry Potter och De vises sten, Seriessatsningen, Boken om Pippi Långstrump, Nu är det sent, Barnens sånger och saga, Mamma Mu och kråkan Bang Bang Balans och Mamma Mu och kråkan pysslar, Alfons trollar och fixar, Animalium, Electric Banana band- Zingalongtajm, Böckerna om Jack, Flätor, Gengången, De tre böckerna om Spirit Animals, Släppa taget.

151127-30

Slutligen så berättade förläggaren Suzanne Öhman om Astrid Lindgren och hennes författarskap, hennes krigsdagböcker och relation med förlaget. Astrid Lindgrens jul, är en bok med hennes berättelser från bland annat Pippi, Bullerbyn, Emil, Madicken och Lotta när de firar jul. Man kan även lyssna på Astrid när hon berättar, vilket är svårt att slå.

151127-31

Efteråt så vandrade jag till gamla stan och gick in på Science Fiction-bokhandeln där jag suktade efter alla böcker jag inte hade råd att köpa den här gången heller. Har knappt råd att köpa böckerna till internetpriser så…

151127-21

Med oss hem fick alla en goodiebag med en bok, en kalender och en fin lampskärm. Tack för en fin morgon och att det blir många fler under 2016!