Bokbloggsjerka 10 – 13 juni

Mitt i min sega läsperiod så hoppar jag in med helgens bokbloggsjerka 🙂

Denna vecka undrar Mia Eggiman vad vi tycker om recensionsexemplar i e-pub format och pdf?

Jag äger en platta, men det är ett helvete att komma ihåg att ladda den och jag tar aldrig med mig den någonstans, så jag läser helt enkelt aldrig e-böcker. Om någon erbjuder att skicka mig ett recensionsexemplar i e-boks format så avböjer jag nästan alltid, för det blir bara så att jag inte kommer att läsa boken även om den verkar spännande.

En anledning till varför jag inte gillar e-böcker är för att jag oftast läser böcker när jag ligger i badkaret och jag vet inte om det är löjligt eller ej, men jag använder inte elektroniska prylar när jag ligger i badkaret. Om jag tappar en bok i vattnet eller det kommer lite vatten på en sida så är det inte hela världen, shit happens, men tappar jag en läsplatta… ja då kommer det att bli dyrt!

Men i enstaka fall kan jag ta mig an en e-bok om jag ska hjälpa till att korrekturläsa eller ge feedback på en bok som inte ännu publicerats. Då lägger jag ner lite extra energi på uppgiften och det känns som om det finns en mening med det hela. Men jag förstår verkligen inte varför förlag envisas med att skicka e-böcker framför vanliga i pappersformat då det inte känns lika gediget. Jag tar gärna en bok som ersättning för min tid och recension, men en fil på datorn? Nej, jag tillhör skaran med bokälskare som föredrar att bläddra i böcker framför att svepa med fingret för att vända blad.

Så tack till alla fina förlag som skickar mig recentionsex på posten, ni är guld värda! Flera recensioner är på väg!