Inläggen innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.

topten

 

Veckans Top Ten Tuesday hos The Broke and the Bookish är Top Ten Books We Enjoyed That Have Under 2000 Ratings On Goodreads vilket den här veckan betyder att jag kommer lista böckerna på min bokblogg istället för min personliga blogg.

 

 

 1. The Diary of Miss Idilia: A Tragic Tale of Young Love Lost av Genevieve Hill (Idilia Dubbs dagbok)
  Oavsett om det verkligen är en dagbok från en verklig person eller ej, så tycker jag att det är en hemskt tragisk historia och jag har läst om den flera gånger för att jag tyckte om den så mycket.
 2. Glint av Ann Coburn (Ljusglimtar)
  Väldigt spännande ungdomsbok med inslag av fantasy. Drakar och skogsväsen i en historia tillsammans med kidnappning och mysterier i en annan. Jag trodde inte att den skulle vara så bra som den var, den kan vara svår att få tag på svenska – böckerna från TL-klubben kan man nämligen inte köpa i affärerna – men den finns givetvis på engelska.
 3. Hot Summer Nights av Elizabeth Chandler (Drömkillen)
  Elizabeth Chandler var en av mina favoritförfattare när jag var yngre, för hennes underbara sätt att skriva och för att alla hennes böcker var så spännande och man kunde bara inte lägga ifrån sig boken utan att få veta vad som skulle hända.
 4. Freja: Sagan om Valhalla av Johanne Hildebrandt
  Det här är första boken i serien, men jag rekommenderar alla, för det är svårt att hitta sådana här böcker. Jag plöjde igenom den här boken en sommar då man fick hela boken som en bilaga till Aftonbladet och trots att formatet var väldigt udda så kunde jag inte lägga den ifrån mig. Mycket sex, död och annat mumsigt. Sen är jag besatt av nordisk mytologi så den här kan jag verkligen rekommendera.
 5. Genshiken: The Society for the Study of Modern Visual Culture by Shimoku Kio
  Klart att jag slänger med lite manga också, för det är också böcker även om det är tecknat. Just Genshiken är mig varm om hjärtat. Jag vet inte varför exakt för karaktärerna i serien har inte alls samma smak som jag själv, det är mest shonen och yaoi vilket jag själv aldrig varit så förtjust i då jag föredrar shoujo mest. Det finns hela två “säsonger” av manga-serien och jag läser allt jag kan komma över!
 6. Anyone But Ivy Pocket av Caleb Krisp (Vem som helst utom Ivy Pocket)
  Ivy Pocket är som en blandning mellan Harry Potter och Pippi Långstrump med en egen twist. Själva historien är full av spöken, konstiga varelser och läskiga damer i viktoriansk miljö. Illustrationer i varje kapitel. Boken är underhållande och lättläst, har många intressanta karaktärer och en spännande handling som slutar i något av en cliffhanger.
 7. Chasing Venus: The Race to Measure the Heavens av Andrea Wulf (Jakten på Venus)
  Det är efter att ha läst den här boken som jag fått ett riktigt intresse för astronomi och planeterna. Har tidigare hållit på med koordinater i och med mitt geocaching-intresse och den hör boken innehöll mycket fakta och det var riktigt kul att jämföra iakttagelserna på 1760-talet med de från idag då vi har mycket mer avancerade redskap och sätt att kommunicera med varandra på.
 8. Sankta Psyko av Johan Theorin
  Kanske beror det på att jag inte läst någon av Theorins andra böcker som många uppenbarligen har på tok för höga förväntningar på, men jag gillade verkligen den här boken. Mitt råd till er är dock detta: lyssna på den istället för att läsa. Det blir en helt annan stämning som jag tycker är kusligare när någon läser upp historien.
 9. Anatomy of a Disappearance av Hisham Matar (Analys av ett försvinnande)
  Huvudpersonen lever ett till synes privilegierat liv både materialistiskt och intellektuellt men sakta men säkert så går det utför när hans far försvinner. Det är en melankolisk resa full av vackra minnen, förlust och begär.
 10. Inga kelgrisar, inga styvbarn av Cia Sigesgård
  För att gå rakt på sak så älskade jag den här debutromanen! Det är verkligen en psykologisk folkhemsrysare med så perfekt hemska beskrivningar att jag jublar inombords. Jag fastade redan efter ett par sidor och Astrids umgänge med råttorna är något jag kommer att komma ihåg länge. Det känns som en bok som jag önskar att jag hade skrivit själv, så bra är den. Anna är så lätt att identifiera sig med att man blir mörkrädd.