Inläggen innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.

Jag såg för ett tag sedan att Kulturkollo hade en enkät att svara på. Så nu kör vi!

Läsa snabbt eller läsa långsamt? Jag klarar inte av att läsa långsamt, då tröttnar jag bara och lägger ifrån mig boken vilket inte är så bra om man bokbloggar…

Läsa eller lyssna? Jag rekommenderar verkligen Storytel (inte enbart för att jag har dom som affiliate) för de dagar då man helt enkelt inte orkar ta upp en bok, eller när man är ute och promenerar. Om man städar eller sorterar så är det också toppen. Men annars så bläddrar jag helst i en gammal hederlig bok.

TV-serier eller film? Tänk er så här: Om man gjort filmer av Game of Thrones, hade det blivit lika bra? Och hur hade det varit om Harry Potter varit en TV-serie istället? Spännande minst sagt, men jag föredrar TV-serier då de ofta får mer tid till karaktärsutveckling och berättande än en film som inte får lika lång speltid totalt sett.

Independentfilm eller filmbolagsfilm? Jag ser allt möjligt, men får jag välja så tar jag filmer som har större budget och etablerade skådespelare.

Singelläsning eller slalomläsning? Jag läser verkligen en massa böcker på en och samma gång nu.

Låna böcker eller köpa böcker? Jag älskar att shoppa böcker, men jag har tyvärr varken råd eller utrymme för att shoppa allt jag gillar. Så jag lånar böcker som jag läser och tycker jag om boken så hoppas jag att den ska komma på bokrean och då slår jag givetvis till!

Science fiction eller fantasy? Jag gillar både och, men fantasy i den klassiska formen med drakar och magi tilltalar mig aningen mer.

Fantasy eller fiktion? Eftersom fantasy är fiktion så väljer jag det sistnämnda.

Fiktion eller biografi? Jag tycker om att läsa intressanta biografier, men verkligheten sätter stopp för så mycket att jag föredrar att läsa fiktiva berättelser.

Läsa efter att-läsa-lista eller spontanläsa? Spontanläsa gör jag helst, men som bokbloggare är det ganska viktigt att hålla sig ajour om man vill synas i havet av fantastiska skribenter, så det blir lista med det mest aktuella först och det jag länge velat läsa längre ner.

Läsa gammalt eller läsa nytt? Nytt. Jag älskar klassiker som Jane Austen, men nej, nytt får det bli!

Läsa i förstaperson eller läsa i tredje person? Jag skriver mest i första person, men läser helst i tredje person.

Pocket eller inbunden? Pocket i väskan, Inbundet i bokhyllan. Känns ganska givet ändå 🙂

Inbunden eller läsplatta? Läsplattan är ett nödvändigt ont för att läsa på språng, men annars är det alltid papper som gäller! Sorry alla träd som får sätta livet till!

Novell eller roman? Jag gillar stora och mastiga … romaner.

Läsa enstaka böcker eller läsa bokserier? Jag har verkligen tröttnat på långa bokserier. När det är en, eller två, max tre böcker så är det okej. Men fler än så och jag tappar suget. Väntan på fortsättningen i en serie är för jobbig.

Läsa svenska författare eller utländska författare? Jag läser helst svenska, men det finns inte tillräckligt med svenska historiska romance-böcker, övernaturliga ungdomsböcker och dystopier för min smak!

Läsa debuterande författare eller etablerade författare? Här vinner de etablerade då man vet vad man får så att säga.

Gör gärna listan på din blogg eller svara i kommentarsfältet!