Tips: Feelgoodafton på Rival

Feelgoodafton

Den 7:e maj så anordnar Norstedts en feelgoodafton på Rival!

Möt de bästsäljande författarfenomenen Marian Keyes och Jenny Colgan, och en rad andra svenska och utländska feelgoodförfattare! Under kvällen kan du som aspirerande författare dessutom få tips och råd av förläggarna – de som bestämmer vilka böcker som ska ges ut – om hur du lyckas med ditt bokmanus.

Samtalen leds av Marianne Rundström och Tara Moshizi. Böcker finns att köpa till specialpris och det går att få dem signerade av författarna. Alla gäster bjuds dessutom på en lyxig goodiebag.

Medverkande författare:
Marian Keyes (IRL)
Jenny Colgan (UK)
Minna Lindgren (FI)
Anna Jansson (SE)
Malou von Sivers (SE)
Jenny Fagerlund (SE)
Caroline Säfstrand (SE)
Camilla Davidsson (SE)
Marie-Louise Marc (SE)

Datum: 7 maj 2019
Tid: 18.00-20.00 inkl paus
Plats: Hotel Rival, Mariatorget 3, Stockholm
Pris: 249 kr
Köp biljetter här:
 billetto.se

Bröllopsbyrån

no title has been provided for this book
Författare:
Förlag:
Utgiven: 2019
Sidor: 320
Format: Pocket
ISBN: 9789150941159
Goodreadsbetyg: 3.67
Möt Ella, bröllopsfixaren som tappat all tro på kärlek. Som ensamstående mamma till en liten dotter kämpar Ella med att få ihop vardagspusslet. På Fest & Bröllopsbyrån omges hon av kärlek och blivande makar, men privat ser hon till att hålla sig så långt borta från män som möjligt. Hittills har hon lyckats bra med det. Men så hamnar byrån i ekonomiska svårigheter och rådgivaren John kallas in. Han är van att få som han vill men möter plötsligt motstånd Ella ifrågasätter inte bara hans metoder att rädda byrån, utan hela hans existens. I utkanten av Ellas liv finns även småbarnspappan Max varm, trygg och den perfekta fadersfiguren för Ida. På olika sätt väcker de båda männen något i Ella. Kommer hon kunna fortsätta som förut i trygg ensamhet? Eller ska hon våga tro på kärleken igen?

Elviras första bok Grindvakterskan var en frisk fläkt och jag älskar hur hon skriver. Hon får både karaktärer och händelser att kännas intressanta och verkliga mitt i vardagstristessen. Eller som i det här fallet: Vardagsstressen på en Bröllopsbyrå.

Jag blir däremot väldigt frustrerad av Ellas rädsla för att inleda en ny relation och att hon hela tiden försöker trycka ner sina känslor. Hon intalar sig själv att det inte kommer att fungera och är allmänt negativ till allt som potentiellt kan göra henne lite lyckligare. I många fall så är det givetvis befogat att vara försiktig, men jag föredrar impulsiva kvinnor i romance då det blir mer bang for the buck så att säga. Med det sagt så får vi det ändå förstås, den som väntar på något gott…

Sen har vi det där med ensamstående mammor och romantik. Personligen så har jag svårt att se småbarn som annat än små cockblockers, men mot slutet av boken så finns det flera söta scener med John och Ida som jag tycker är bland de bättre jag har läst. Släng in en underbar farmor och du har övertygat mig om att det är romantiskt med en kärleksfull familj också.

Jag blev för övrigt väldigt överraskad av att se en del av min recension av Grindvakterskan på baksidan. Så roligt!