Det vi glömde säga

Det vi glömde säga
Originaltitel: Det vi glömde säga
Författare:
Utgiven: 2019
Sidor: 368
Format: Inbunden, Ljudbok
ISBN: 9789100175986
Goodreadsbetyg: 3.05
Ella Larsson har kommit på den perfekta planen för att vinna tillbaka sin exman. Den innehåller ett avspänt förhållande till sex, ett flashigt jobb och lögner om att hon älskar att träna och segla. Kort sagt, allt hon inte är. Hon ska bli en annan. En sportig, känslokall kvinna med välklippt frisyr. Sin exmans dröm! Han ska få tigga om att få henne tillbaka. Kan nån hejda henne, snälla! "Det vi glömde säga" är en varm och rolig feelgood-roman om att våga lyssna på sin inre röst, om färgglada kängor, tonårsdrömmar som inte blev som man tänkt sig och grannar som visar sig vara mer än vresiga hemmasnickrare. En roman om att vägra gå vidare.

Ella är en riktig envis person som lever i en annan verklighet än alla andra, en där man kan bli vem man än vill trots att det går emot allt som man egentligen är. Det är väldigt frustrerande att följa hennes resa mot det hon anser är lycka, speciellt när hon dissar allt som inte stämmer in på hennes originalplan. Varför någon skulle vilja ha att göra med hennes exman förstår jag inte, han är värsta sortens person som är otrogen och tar ifrån Ella hennes trygghet, barnen, och reser till andra sidan jorden under den värsta tiden att vara ensam på.

Men trots alla ledsamheter så är det en riktigt roligt och underhållande bok med många missförstånd och knasiga situationer. Även om jag vill ge Ella en smäll på käften till och från när hon gör urbota korkade val, så tycker jag om henne. Sättet boken är skriven på tilltalar mig också. Den talar till mig på ett personligt plan. För även om jag inte har varit med om samma sak som Ella, så har vi alla våra egna demoner att slåss emot. Gånger då man försökt att bli någon annan än man är och gör saker mot bättre vetande. Vissa böcker klickar man helt enkelt bara med och det här är en sån för mig!