Samtalsgruppen för sorgbearbetning vid husdjurs hädangång

Samtalsgruppen för sorgbearbetning vid husdjurs hädangång
Originaltitel: Samtalsgruppen för sorgbearbetning vid husdjurs hädangång
Författare:
Förlag:
Utgiven: 2019
Sidor: 288
Format: Pocket
ISBN: 9789150944907
Goodreadsbetyg: 3.00
Efter en incident på jobbet tvingas Nea ta semester från stadsbiblioteket i Älvskoga. Dessutom kräver hennes chef att hon ska gå i terapi en samtalsgrupp för sorgbearbetning vid husdjurs hädangång. Neas liv har visserligen varit mörkare sedan cockerspanieln Charlotte Brontë gick bort, men att älta det flera gånger i veckan tillsammans med främlingar kan väl knappast göra saken bättre? Till en början tampas Nea med hur hon ska hantera de andra i gruppen, i synnerhet Bix mannen som doftar hö, som inte kan sitta still och som upptar en allt större del av hennestankar. Men efterhand börjar den slutna Nea öppna sig och släppa fram känslor hon tidigare tryckt undan. Plötsligt är inget sig likt. Samtalsgruppen för sorgbearbetning vid husdjurs hädangång är en oemotståndlig feelgoodroman med skruvad humor en berättelse om att vara annorlunda och lära sig omfamna det, om djur och sorg och om hur pirrande kärlek och vänskap kan förändra allt.

Jag skriver ofta att jag har svårt att identifiera mig med kvinnor i böcker, men i Nea kan jag – på gott och ont – se mig själv. Jag har varit precis likadan och är väl fortfarande rätt udda även om det inte är lika märkbart längre. Hade jag skrivit en bok om mig själv så hade den varit ungefär som denna ❤

Låt er inte luras av den krångliga titeln och omslaget som inte på långa vägar speglar den här lilla feelgoodpärlans varma och framförallt roliga innehåll.

Att förlora ett pälsbarn, en familjemedlem eller bästa vän är aldrig roligt, men Maja skriver så bra och fint om förlust och kärlek att det inte känns lika hjärtskärande att läsa om det trots att jag ser mina egna saknade djur framför mig när jag läser vissa delar.

När boken väl var slut så ville jag bara läsa mer. Det fanns många intressanta bikaraktärer som jag gärna hade läst mer om, för jag vill ju att de också ska få uppleva kärleken igen. Oavsett om det är till ett djur eller någon annan.

Rekommenderas varmt till hundmänniskor, kattmänniskor, djurmänniskor i allmänhet och alla andra potentiella djurälskare!