Sikta högt

Sikta högt
Originaltitel: Sikta högt
Författare:
Förlag:
Utgiven: 2020
Sidor: 379
Format: Inbunden, Ljudbok
ISBN: 9789188801500
Goodreadsbetyg: 3.84
Hämnd, oväntad attraktion, en börsintroduktion där känslor och pengar äventyras. Nyskild, bedragen och med en krossad familjedröm försöker Victoria Leander gå vidare med sitt liv och börjar arbeta på advokatbyrån Svärdh & Partners. Erik Häger driver en stor gymkedja – hans livsverk – och får den vackra, kyliga advokaten Victoria som legal rådgivare. Hon påverkar honom på ett sätt han inte kan värja sig mot, men Eriks förflutna gör att han inte kan låta henne komma nära. Victoria har sedan barndomen blivit sviken av män gång efter gång. När hon bestämmer sig för att hämnas på sin exman blir den yngre Erik och hans bolag brickor i hennes spel. Men snart uppstår känslor ingen kan råda över.

Jag såg verkligen fram emot att läsa den här fristående delen i Helénes romance-serie och jag blev långt ifrån besviken! I Sikta högt så får vi inte bara lära känna nyskilda Victoria utan även komma Carl-Adam närmare, en av mina favoriter från förra boken. Victoria är en så välskriven karaktär, med en skön personlighet och en förkärlek till maffiafilmer. Jag känner verkligen för henne och avskyn för hennes svin till exmake smittar av sig då jag läser om hur hon gett upp allt det som är hon i relationen med honom. I boken får vi följa hennes väg tillbaka till sig själv och det hon älskar, men även vägen till att bilda familj på egen hand. Erik är bara en trevlig – och het – bonus som med sitt bolag bidrar till den spännande storyn med inslag av missbruk och närhetsproblematik.

Det jag älskar med Helénes böcker är att det är bra litteratur oavsett vilken etikett man väljer att sätta på den. Det är samtida drama som aldrig blir tråkigt för det finns ett driv som gör att man inte kan sluta läsa. Det här är även en av få böcker som tar upp otrohet där jag faktiskt känner med den otrogna och inte kräver att denne omedelbart ska kastreras för sitt svek. Det är trots allt det jag avskyr mest förutom orättvisor och den här boken hanterar båda ämnena på ett enastående sätt som får mig att uppleva hela känsloregistret innan jag kommit till sista sidan. Det här är bara härlig läsning från början till slut och jag längtar verkligen efter att få läsa mer! Rekommenderar den varmt till alla läsare – inte bara till de som älskar romance!

Tack Lovereads och Heléne för det fina recensionsexemplaret!