Inläggen innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.

Fjärde och sista ljuset är nu tänt och väntan på julafton är snart över. I lucka tjugo så är temat USA, med fokus på New York och den innehåller boken Manhattan transfer av Katja Hvenmark-Nilsson, filmen A Simple Favor på blu-ray, parfymen Barrow Street från Emma S., en ögonbrynspenna från Maybelline New York, svarta hörlurar från Happy Plugs x H&M samt de goda choklad och jordnöts julgranarna från Reese’s Pieces.

Manhattan Transfer av Katja Hvenmark-Nilsson

Manhattan Transfer är en rapp feelgood om Vienna Anderzén från Linköping som efter en traumatisk separation reser ensam till New York. Hon flyttar in i ett kollektiv i Brooklyn och upptäcker plötsligt nya sidor av sig själv i sällskap med den sargade levnadskonstnären Courtney Wilson och hunden Play.

Vistelsen i New York blir en omtumlande inre och yttre resa, och hon inser hur mycket en människa kan förändras av en ny geografisk och social kontext. När Vienna slutar vara turist och kastas rätt in i stadens hårda livsvillkor inser hon vidden av sin kapacitet. För att överleva och vinna i betongdjungeln måste hon slänga präktigheten och kontrollbehovet åt sidan och bli streetsmart.

Manhattan Transfer är en roman om frigörelse och självständighet, om att finna sig själv.

HÄR TÄVLAR DU:

Gå in på @Bokbesatt och tävla i dagens lucka där.

Den här luckan är öppen fram till och med 23:59 ikväll. Tävlingsregler hittar ni här.