Spökläraren

Spökläraren
Originaltitel: Spökläraren
Illustratör: Jenny Jordahl
Utgiven: 2022
Sidor: 153
ISBN: 9789127173484
Bim är nästan alltid glad när hon är med Emon. Han får det att kännas så skönt i henne. Som att en liten näbbmus håller på att boa in sig i bröstkorgen. Då glömmer hon allt tråkigt i livet, som att mamma gått i ide igen. Bims värld är en rolig och lättläst bokserie av Augustprisvinnaren Kristina Sigunsdotter. I Bims värld finns konstnärsmamman som helst är naken på sommaren och ofta går i ide på vintern samt den mycket fula taxen Pölsan. Och Emon så klart och alla vännerna i klass 4A. Det kan också vara så att det bor en spöklärare i ett hemligt rum längst bort i sexornas korridor .

Det här är den fristående fortsättningen på Skolnatten och den är minst lika rolig och mysig att läsa som den första! Visst riktar den till barn i samma ålder som Bim, men den passar även denna tant i 30-års åldern som aldrig riktigt växte upp och blev tråkig. Rekommenderas till alla barn eller de med barnasinnet kvar, plus till er som är läströtta och behöver något roligt att läsa för att komma igång med läsningen igen!

Skolnatten

Skolnatten
Originaltitel: Skolnatten
Illustratör: Jenny Jordahl
Utgiven: 2022
Sidor: 169
Format: Inbunden, E-bok
ISBN: 9789127173453
En stor del av barns liv utspelar sig, precis som för Bim, i skolan. Det handlar om att ha snälla kompisar och inte så snälla kompisar, att ha gråtgröt i bröstet och att få gömma sig i en plint i flera timmar med någon man gillar. I Bims värld finns konstnärsmamman som helst är naken på sommaren och oftast går i ide på vintern samt den mycket fula taxen Pölsan.

Den här  riktar sig – förmodligen – främst till yngre läsare, men det visade sig att det är en sån där utomordentlig bok som fungerar lika bra för vuxna som för barn. Den är rolig, snyggt illustrerad av Jenny och igenkänningsfaktorn är stor både från när jag själv var liten och en del hos föräldrarna. Det är en riktigt mysig bok som står ut från mängden!