Sune och familjen Anderssons sjuka jul

Sune och familjen Anderssons sjuka jul
Originaltitel: Sune och familjen Anderssons sjuka jul
Serie:
Förlag:
Utgiven: 2004
Sidor: 264
Format: Ljudbok
ISBN: 9789129660494
Katastrof! Mitt i värsta julstöket får mamma Karin en kalops, eh, kollaps, och hamnar på sjukhus. Nu måste pappa Rudolf ta över. Självklart blir det kaos! Det brukar ju alltid vara mamma som ordnar allt inför jul. Dessutom är pappa Rudolf ovanligt klantig. Men inget ont som inte har något gott med sig. Till och med på sjukhuset lyckas Sune hitta en söt tjej ...

Även den här klassikern har blivit TV-kalender, men då under namnet Håkan Bråkan. Precis som med Sunes jul så var även det en julkalender helt i min smak, allt som det gnälldes på var det jag tyckte var bra med serien. Det måste vara så tråkigt att växa upp idag där man inte får utsättas för någonting läskigt/vuxet alls. Jämför jag Sune-böckerna med andra böcker för barn jag läst så saknar flera både humor och minnesvärda karaktärer. Det är svårt att låta bli att le när man läser böckerna om Sune, Håkan och resten av familjen Andersson. I denna bok så går mamma Karin in i väggen och det blir en hel del kul missförstånd på sjukhuset – som är fullt av knäppa psykologer och läkare. Pappa Rudolfs interaktioner med sin chef och hans hemarbete är det verkligen stor igenkänningsfaktor på, tänkt om man kunde göra så ändå! Det här var en ypperlig fortsättning på Sunes jul, inte lika julig då det spenderas mycket tid på sjukhuset, men jag önskar mig faktiskt en fortsättning så att det åtminstone blir en jul-trilogi! Rekommenderas till alla vuxna och barn. Speciellt ljudboken!

Sunes jul

Sunes jul
Originaltitel: Sunes jul
Serie:
Förlag:
Utgiven: 2018
Sidor: 215
Format: Ljudbok
ISBN: 9789176212288
Sune är ute på ett livsfarligt uppdrag – han ska köpa en tjejgrej till Sophie som fyller år! Tur i alla fall att det finns nånting att göra när det är evigheter till julafton. Klassens julspel är inte heller dumt när man vill få tiden att gå. Och det blir himla kul för alla som är med eller tittar på! Sune har väl inte precis fått sin drömroll, men han är faktiskt bra som åsnebakdel! Så blir det Lucia. Det skulle Sune helst vilja vara själv, Och sen är det snart dags att göra knäck, ischoklad och pepparkakor. Då blir det riktigt kaos hos familjen Andersson.

Jag har alltid sagt att det här är en tidlös klassiker som fungerar lika bra på 90-talet som nu, vilket är sant om vi pratar om julkalendern som jag ser om var och varannan jul. Den här boken har Sören och Anders på senare år skrivit om lite för att den ska vara lite mer nutida. Det är ganska kul att läsa hur familjen Andersson hanterar julen i nutid också, plus de extra kapitlen efter julafton. Det är få böcker som jag faktiskt tar mig tiden att läsa om, men just Sune böckerna och Anders fantastisk komiska inläsning gör det här till en fullpoängare för mig även 30 år senare. Rekommenderas till alla vuxna och barn!