Inläggen innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.

130617-08

Rädda mig inte av Tahereh Mafi

Juliettes beröring är dödlig.

Livet är inte lätt för den före detta mentalsjukhuspatienten Juliette. Hon har inte bara svårt för att komma in i livet och samvaron på sitt nya hem, Omega Point, hon står också inför stora problem med sitt förhållande med Adam, hon kan inte röra någon utan att skada dem och fiendens psykopatiska ledare är besatt av henne. Men alla de här problemen blir oviktiga när kriget plötsligt närmar sig med rasande fart: Juliette måste förbereda sig inför den stora striden.

Återetablissemangets stora ledare, Warners far, har tröttnat på den lilla rebellgruppen med övernaturliga förmågor. Men ingen hade kunnat vänta sig just hur drastiska åtgärder han kan ta sig till i stridens hetta.

Äntligen! Som jag har väntat på fortsättningen av Rör mig inte och nu är den här. Tyvärr blir det nu ännu mer väntan på nästa bok för oj vad bra den här var. Den hade sina baksidor dock. Vissa kapitel kändes tjatiga, vi vet ju redan vad Juliette känner, vi behöver inte få höra det om och om igen som om vi är glömska. Det var mycket Warner men jag ville bara ha mer, mer, mer! Boken börjar segt och fokuserar mycket på Juliettes relation till de andra på Omega Point. Det är relevant för storyn men inte det som vi läsare är ute efter, vi vill veta mer om den här dystopiska världen, mer om de relevanta relationerna (de mellan Juliette, Adam & Warner), mer om de andras övernaturliga krafter.

Sånt slukar jag som choklad och det är det jag sitter och väntar på. Plus de smaskiga delarna då Juliette blir kåt och okontrollerbar. Sånt vill “vi” ha mer av eller hur?! 😉 Jag kan inte säga att jag är mycket för kriget i boken men så tyckte jag illa om sista boken i Hungerspelen för just samma anledning så det är väl bara jag. Hoppas på mindre krig i nästa bok och mer av den nya starka Juliette som äntligen har fattat vem hon är, eller börjar göra det åtminstone.

Totalt kaos väntar i min framtid. Och jag tänker lämna handskarna kvar.

Jag ser så fruktansvärt mycket fram emot nästa bok!

Spoiler!? -> I’m Team Warner all the way! Adam är ju så hemskt tråkig och klängig av sig. Ingen gillar väl en toffel? Hoppas bara att Warner kan shape up och ta efter Juliette något. <- Spoiler!?

betygbetygbetygbetygbetyg0

Rädda mig inte | Tahereh Mafi | 398 s. | Recensionsex från B. Wahlströms | 2013