Inläggen innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.

Det är verkligen skitsvårt att få ett recensionsex via Booked – och jag borde kanske inte ens försöka då jag oftast kan få exen från förlagen istället, men det är jakten som är roligast 🙂

Jag håller på och läser även om det inte kan verka som det. Blir en massa Big Brother om kvällarna. Det är beroendeframkallande skräptv. Lika lätt att fastna för som skräpmat…

Har iallafall läst klart hela Livsfarlig Utsikt av Norah Roberts (fingrade även på en reabok av samma författare inne på ica men valde att låta bli tack vare min fina hög med recensionsex.) Snart kommer recensionerna att välla in. Funderar även på att uppdatera mitt arkiv här på sidan med recensionerna. Blir nog så att jag tar bort filmerna från sidan i brist på intresse att recensera annat än de bästa och sämsta jag ser – skriver ibland om film på min vardagsblogg om någon var förtjust i att läsa dessa.

Har fått lite böcker i brevlådan de senaste veckorna, bland annat Booked-boken Skalpelldansen av Jenny Milewski (bloggar här) som jag ska börja på imorgon.

Skalpelldansen

Författaren Jonas Lerman har blivit både rik och berömd på sina romaner om den bindgalna kirurgen Carl Cederfeldt vars främsta hobby är att tortyrmörda tonårsflickor i sitt garage. All kritik mot det våldsamma och grymma innehållet i hans böcker avfärdar han med att allt bara är på låtsas och inte har något med verkligheten eller honom själv att göra.

Men när Jonas till slut ändå bestämmer sig för att lämna blodet och våldet bakom sig och sluta skriva om Carl Cederfeldt upptäcker han tre saker. För det första att han inte kan sluta. För det andra att gränsen mellan fiktion och verklighet inte alls var så självklar som han trodde. Och för det tredje att innehållet i hans böcker har mer med honom själv att göra än han någonsin kunnat drömma om.

Steg för steg förvandlas Jonas hela tillvaro till en obegriplig mardröm där hans enda väg ut verkar vara att hitta svaret på den klassiska författarfrågan: Var får du allt ifrån?

Sen fick jag del tre i Maggie Stiefvaters serie om varulvarna i Mercy Falls, För evigt av Maggie Stiefvater och jag hoppas verkligen att den är bättre än de tidigare i serien. Jag gillar inte riktigt sättet Stiefvater skriver på, då jag inte kan bygga upp hennes värld i huvudet som jag kan med andra fantasirika böcker. Det känns platt. Kärleken mellan karaktärerna är det som gör böckerna någorlunda läsvärda för mig.

För evigt

När Sam träffade Grace var han en varg och hon en flicka och deras kärlek verkade omöjlig. Till slut lyckades de finna ett sätt för honom att bli en pojke och de kunde äntligen vara tillsammans. Där borde deras berättelse ha slutat, när de var som lyckligast. Men det förflutna hinner upp Grace då vargviruset som alla trott hon var immun mot, förvandlar henne till varg och skiljer dem åt. Sam måste hitta ett sätt för henne att åter bli människa, men tiden är knapp då stadens invånare står i begrepp att utrota vargarna i Mercy Falls en gång för all.

Sist men inte minst så fick jag Rör mig inte! av Tahereh Mafi, den första unga kvinnliga författaren av en ungdomsbok jag läser som bär hijab på sitt författarfoto. Hennes bok verkar riktigt spännande och jag är riktigt sugen på att läsa den.

Rör mig inte!

Ingen vet varför Juliettes beröring är dödlig. Och så länge hon sitter inlåst och inte kan skada någon är det ingen som bryr sig om det heller. Världen har för fullt upp med att falla sönder för att ha tid med en 17-årig, trasig och inbunden tjej. Svält och sjukdomar decimerar befolkningen, fåglarna flyger inte längre och molnen har fel färg.
Återetablissemanget sa att bara de kunde ställa saker till rätta igen, och de låste in Juliette i en cell. Nu har så många människor dött att de överlevande viskar om krig. Och Återetablissemanget ändrar sig. Kanske är Juliette mer än en pinad själ i en giftig kropp. Kanske är hon precis vad de behöver just nu. Juliette tvingas välja: bli ett vapen i Återetablissemangets tjänst. Eller slåss mot dem.