Just nu

130401-05

Bästa läsgodiset!

… LÄSER JAG: Insatiable av Meg Cabot medan jag sneglar på ett tiotal andra böcker.
… VÄNTAR JAG PÅ: Rädda mig inte av Tahereh Mafi – jag har längtat efter en fortsättning länge nu!
… LYSSNAR JAG PÅ: Musik medan jag gymmar.
… TITTAR JAG PÅ: Massor med film. Det blir Laxfiske i Jemen, Hotell Marigold och Lysande Utsikter från 2012.
… ÄR JAG NYFIKEN PÅ: The Mortal Instruments: City of Bones- filmen som kommer i sommar. Jag har läst boken och hoppas få läsa fler. Tyckte den kändes annorlunda och spännande med en udda twist.

Svara gärna själva i kommentarerna eller länka till era egna bloggar! Man kan ju göra samma enkät lite då och då.

En legend, en kärlekshistoria och ett magiskt äventyr


Jag har sett reklamen lite här och var samt skrivit och bett B. Wahlströms om ett recensionsex så jag hoppas kunna erbjuda en recension här inom kort. Ser verkligen fram emot att få läsa Steifvaters nya, den ska vara riktigt bra. Tog ett läsprov på Akademibokhandeln som jag tänker läsa idag. Har ni läst Kretsen?

Fyra pojkar på en prestigefylld internatskola har bildat ett hemligt sällskap i syfte att finna en historisk, mytomspunnen kungagrav. En flicka med övernaturliga förmågor har nyligen mött en av pojkarna – fast som död. Snart kommer deras vägar att korsas igen, med förödande konsekvenser.

Enligt en uråldrig legend ligger en walesisk kung begravd någonstans i Amerika. Gansey, elev på en privatskola för pojkar, har blivit besatt av att finna kungagraven. Enligt myten ska man leta längs särskilda energilinjer, s.k. “leylinjer” som sägs sammanlänka besjälade platser, och att “den sovande kungen” kan uppfylla ens önskningar.

Blue är sexton år och dotter till en spåkvinna. Hennes egna synska förmågor är begränsade, men för inte så länge sedan förutsåg hon en ung mans färd mot dödsriket. Dessutom bär hon på vetskapen om ett annat förebud: om hon någonsin kysser sin sanna kärlek så kommer han att dö. Så möts Blue och Gansey, och hon förstår vem han är.

Ungdomarna slår följe i en tyst övertygelse om att de på något sätt behöver hjälpa varandra i jakten på kungagraven. Kärlek spirar, men en fiende närmar sig också.

Ingen kan se vad jag läser på tåget

130131-04

Fick hem det här snygga och praktiska pocketfodralet från Pocketfodral.se i färgen röd/bordeaux och passade på att börja använda det när jag pendlar mellan Sollentuna & Uppsala. Läser då Nattens Cirkus av Erin Morgenstern – som har ett riktigt fint omslag som jag inte vill ska skadas när jag släpar runt på boken i min handväska.

Det är lätt att få in boken i fodralet och jag tycker det är helt perfekt att det finns ett bokmärkesband så att jag slipper oroa mig för att mitt hemmagjorda bokmärke (jag köpte ett fint mönstrat papper, klippte till det i lagom storlek och plastade in det) ska försvinna.

Trodde att det skulle vara ett tungt fodral, men det är förvånansvärt lätt och tar inte mer plats än boken skulle gjort på egen hand. Lädret är skönt att hålla i och gör det lättare att läsa då de tunna pärmarna på pocketboken blir mer bastanta och inte viker sig lika lätt. Jag är inte så mycket för pocketfodral i plast då de inte skyddar boken lika mycket, utan bara döljer vad man läser.

Den fina färgen på fodralet ändrar sig – precis som vin, lite beroende på ljuset. Det såg nästan rosa ut i starkt ljus och mer mörkrött som på bilderna i dunkelt ljus. Sömmarna är verkligen fina och det känns mer gediget att läsa sin ungdomspocket, fantasy, tantsnusk eller vad man nu tycker om att läsa 🙂 Fodralet finns även i svart & brunt.

Är ni sugna på ett eget fodral så kan ni hitta mer information här.