Inläggen innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.


Jag har sett reklamen lite här och var samt skrivit och bett B. Wahlströms om ett recensionsex så jag hoppas kunna erbjuda en recension här inom kort. Ser verkligen fram emot att få läsa Steifvaters nya, den ska vara riktigt bra. Tog ett läsprov på Akademibokhandeln som jag tänker läsa idag. Har ni läst Kretsen?

Fyra pojkar på en prestigefylld internatskola har bildat ett hemligt sällskap i syfte att finna en historisk, mytomspunnen kungagrav. En flicka med övernaturliga förmågor har nyligen mött en av pojkarna – fast som död. Snart kommer deras vägar att korsas igen, med förödande konsekvenser.

Enligt en uråldrig legend ligger en walesisk kung begravd någonstans i Amerika. Gansey, elev på en privatskola för pojkar, har blivit besatt av att finna kungagraven. Enligt myten ska man leta längs särskilda energilinjer, s.k. “leylinjer” som sägs sammanlänka besjälade platser, och att “den sovande kungen” kan uppfylla ens önskningar.

Blue är sexton år och dotter till en spåkvinna. Hennes egna synska förmågor är begränsade, men för inte så länge sedan förutsåg hon en ung mans färd mot dödsriket. Dessutom bär hon på vetskapen om ett annat förebud: om hon någonsin kysser sin sanna kärlek så kommer han att dö. Så möts Blue och Gansey, och hon förstår vem han är.

Ungdomarna slår följe i en tyst övertygelse om att de på något sätt behöver hjälpa varandra i jakten på kungagraven. Kärlek spirar, men en fiende närmar sig också.