Books&Dreams – Ny tidning


Fick hem ett färskt vårnummer av nya Books&Dreams och jag blev ombedd att skriva lite om vad jag tyckte om den.

Först och främst så tycker jag att omslaget är fint. Elsa är sockersöt och färgerna tilltalar.  Innehållet har dock lite att önska, det tog ett bra antal sidor innan jag hittade något intressant och det intressanta är Topp 10, vårens snackisar. Jag älskar listor och den här var bra.Efter det var det en intervju med Michael Connelly vars böcker jag aldrig läst och förmodligen aldrig kommer att läsa. Jag är inte helt förtjust i layouten. Det blir för mycket text på liten yta. Läser jag en tidning vill jag läsa en tidning och inte en bok. Det finns inget i intervjun som fångar mig tack vare detta. Många författarintervjuder i tidningen är likadana. Som om de följt en mall vilket bara är tråkigt och fantasilöst.

Tidningen känns som om den är på väg i rätt riktning men det är de långa och i mina ögon rätt tråkiga intervjuerna som drar ner på betyget och mitt intresse. Om det hade varit mer som Elsa Billgrens uppslag fast med lite mer text då så hade det fungerat. Sen älskar jag bokhylle-inredningen – tyvärr med på tok för dyra bokyllor. Varför inga tips om hyllor för under 500-lappen och hur man gör det bästa för lite pengar.

Bästa artikeln/intervjun vad den med Flippin’ Burgers Jon. Kul med recept också. Där har jag för övrigt varit och ätit. Långa köer och väntetider…. Boktipsen för unga var också bra. Så sammanfattningsvis så tycker jag att vissa bitar var bra men det här är ingen tidning jag kommer prenumerera på.

betygbetygbetyg0betyg0betyg0

Jag kommer börja sätta ut betyg på böcker från och med nu. För er som inte orkar läsa hela recensioner 😉

Nörderier


Jag är inte bara en boknörd, bokbesatt. Utan även film-, tv-serie- och spelnörd in till benmärgen. Gottar mig åt min fina utgåva av The Legend of Zelda Hyrule Historia som kom på posten för inte så länge sedan. Visst är den underbar?! Längtar efter nya Zelda-spel även fast jag ännu inte spelat ut Twilight Princess eller Skyward Sword. Dåligt I know… Men nu kan jag bläddra i boken och läsa om alla gamla spel.

Och ja, jag kollar på Game of Thrones i bakgrunden. Tyrion! Ska läsa böckerna någon gång.

Recensionsex – igen

Orkar inte be förlagen om recensionsex längre. Kom ihåg hur jobbigt det var med vissa förlag som inte ens svarade på mailen, det kändes så hopplöst. Så nu får förlag som vill skicka ut recensionsex helt enkelt maila mig eller lägga till mig på sin mailinglista (lotta [at] deliquate [punkt] se) Så kan jag maila vid intressanta bokreleaser. Boken till vänster, Farlig förmåga, hade jag inte tackat nej till. Ska gå och hämta ett recex på posten idag förresten. Vilken bok det är får ni se senare 😉

Cate och hennes systrar är häxor men det måste hemlighållas annars riskerar de att förvisas, fängslas eller till och med dödas. Storasyster Cate har lovat att beskydda sina yngre systrar men det blir komplicerat när hon hittar sin döda mammas dagbok. Om det som står i den är sant är de inte säkra – kanske inte ens från varandra …

Vad gör ni andra bokbloggare för att få recensionsex? Ni får gärna tipsa mig om vem jag ska maila till för att hamna på utskickslistorna.

Bloggträff @ Bonnier Carlsen


För inte så länge sedan så blev jag inbjuden till en bloggträff hos Bonnier Carlsen där vi skulle diskutera John Greens bok Förr eller senare exploderar jag. Jag läste ut boken på en dag och fastnade verkligen för karaktärerna. Läs min recension här. Då jag har varit på förlaget tidigare så kände jag igen en hel del folk. Personer som jobbar med böcker är så otroligt trevliga. Kan ni inte få in mig i branschen? Jag vore perfekt som korrekturläsare 😉

När vi kom dit så fick de som inte varit där förut en liten rundvandring på kontoret och sen blev det lite mingel. Jag är verkligen ingen mingelmänniska, hur gör man för att det ska kännas bekvämt liksom? Men så länge det finns minst en öppen och pratglad person i rummet så går allt som smort. Vi blev bjudna på kaffe, te, goda mackor och massa påskgodis som jag lyckades avstå från – måste börja försöka skippa godis om det erbjuds…

Boken tycker jag att alla borde läsa. Om inte på svenska så på engelska. Omslaget är inte ett av mina favoriter precis, men både författaren och förlaget tycker om det och det passar bra till karaktärerna men jag tycker om såna här omslag. Stilrena och vackra. Tycker bäst om när man gör omslaget antingen bättre än originalet eller tar originalets omslagsbild. Men oavsett omslag, en bra bok förblir en bra bok – så läs den!

Kunde efter den här träffen lägga till många bokbloggare på min länklista och stoltsera med en bokkasse på tåget hem till Uppsala.

Böckerna vi fick med oss hem var: Beskyddaren av Harlan Coben, Den sitter fast av Oliver Jeffers, Slottet av is av Janina Kastevik och Homecoming Queen av Moa Herngren.

Tack till Bonnier Carlsen och alla som var där för en trevlig kväll 🙂