Inläggen innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.

En dag av David Nicholls

Du kan leva hela ditt liv utan att inse att det du letar efter finns rakt framför dig.

Snygg och populär överklasspojke träffar en inte lika snygg och inte fullt lika populär arbetarklassflicka. Efter att ha tillbringat en natt i ett sjabbigt studentrum i Edinburgh tillsammans blir de oskiljbara och lever lyckliga i alla sina dagar. Nej så bygger man inte upp storyn i en romcom och så berättas den naturligtvis inte i En dag heller. Emma och Dexter tillbringar visserligen en natt tillsammans och därefter håller de någon form av kontakt, år efter år. Men deras liv blir precis som för de allra flesta, något av en berg- och dalbana med både höjdpunker och lågvattenmärken. Som läsare för man följa med i deras liv genom ett besök varje år, på årsdagen av deras första möte den 15:e juli.

Hemska, hemska bok. Så här går det när en manlig författare ska skriva en romantisk roman, det går upp och ner, upp och ner och slutar… ja inte som jag ville åtminstone.
Ännu en bok jag bara glömt att recensera. Läste den i Excess-format och den passade verkligen bra som sådant. Läste på bussen, på tåget, ute på vift, ja lite varstans. Läste ut den så pass fort att jag glömde bort att jag hade läst den. Den var bra men medelmåttigt skriven, hade karaktärer som jag tyckte om men inte trollband mig. Blir alltid lite sur av att läsa böcker med slut som i En dag, men vad gör man… Stryper författaren? Bra idé!

betygbetygbetygbetyg0betyg0

En dag | David Nicholls | 715 s. | Recensionsex från Pocketförlaget | 2011